Bedrijfsnieuws

Roderik Desiere nieuwe Managing Director van Daikin Belgium

Roderik Desiere nieuwe Managing Director van Daikin Belgium
Daikin Belgium heeft Roderik Desiere aangesteld als nieuwe Managing Director. Hij volgt hiermee Mark Oosterlynck op die 15 jaar lang aan het hoofd van het bedrijf stond. Onder de leiding van Mark Oosterlynck groeide “Daikin Belux” uit van een pure airco-leverancier tot een HVAC-speler die totaaloplossingen biedt voor zowel de residentiële, commerciële als industriële markt. In deze periode werden diverse nieuwe productgamma’s op de markt gezet. Daikin's aanbod van directe expansie werd zo uitgebreid met ijswatermachines van 3 kW tot 9 MW, alsook oplossingen voor commerciële koeling.

In 2007 heeft Daikin residentiële verwarmingsoplossingen gelanceerd waarbij de uiterst efficiënte lage temperatuur lucht-water warmtepomp Daikin Altherma het absolute paradepaardje is. Gedurende de laatste jaren werd het gamma residentiële verwarmingsoplossingen verder uitgebreid met onder meer een hoge temperatuur- en een geothermische warmtepomp en zelfs hybride warmtepompen met geïntegreerde gasketel. Deze evolutie zorgde voor een totale ommezwaai van Daikin's B-to-C marktbenadering en communicatie.

Ondertussen werd de firma gestructureerd volgens de verschillende productpijlers. Binnen dit kader werden productspecialisten aangetrokken voor zowel de sales- als de serviceafdeling. Het bedrijf draagt een kwalitatieve klantenondersteuning en dienst na verkoop dan ook hoog in het vaandel. Het personeelsbestand is in de afgelopen vijftien jaar gestegen van 45 naar 107 medewerkers.

Mark Oosterlynck blijft nog actief binnen Daikin tot aan zijn pensioen in maart 2015. Hij zal in de hoedanigheid van Advisor, in het bijzonder binnen het Heating departement, verder ondersteuning bieden.

Roderik Desiere (25/02/1970) is vanaf 1 juli 2014 benoemd als Managing Director bij Daikin Belgium. Hij begon zijn carrière bij Daikin Europe in 1998 in het EMEA hoofdkwartier binnen het Corporate Planning Departement. Snel daarna werd hij aangesteld als Finance Manager in het Daikin Europe Coordination Center. In de periode 2003/2004 werkte hij in Groot Brittannië waar hij verantwoordelijk was voor de financiële en operationele integratie van drie onafhankelijke distributeurs in wat momenteel als Daikin UK gekend is. Bij zijn terugkomst in België werd hij verantwoordelijk voor het departement Strategische Planning waarbij hij de vele overnames, herstructureringen en strategische projecten van de Daikin Europe Groep in goede banen leidde. Tot slot nam hij vanaf 2011 de leiding over een aantal departementen waarmee hij in Daikin Europe vooral business development deed op het vlak van International Key Accounts en Energy Solution Business.

Roderik Desiere staat voor heel wat uitdagingen. Zo heeft Daikin de intentie om behalve voor directe expansie, ook marktleider te worden in de “Applied” sector (industriële toepassingen). Op de residentiële markt hoopt het bedrijf de komende jaren tot de top vijf van verwarmingsfabrikanten te gaan behoren. Ten slotte wil de firma met zijn dienstverlening de nummer één blijven, waardoor de Service afdeling voortdurend zal worden verbeterd en verder uitgewerkt.

Ook interessant


Build for Life