Algemeen

Riwal lanceert 38 meter elektrische telescoop hoogwerker

Riwal lanceert 38 meter elektrische telescoop hoogwerker
Riwal heeft een duurzame innovatie gelanceerd door een JLG 1200SJP telescoop hoogwerker om te zetten van diesel naar elektrisch aandrijving. Het omzetten van de JLG 1200SJP werd gedaan door de dieselmotor en de brandstoftank te vervangen door een elektrische motor, accu, lader en bedieningselementen van de elektrische motor.

De belangrijkste functies van de JLG 1200SJP, zoals 38 meter werkhoogte en 23 meter horizontaal bereik, gecombineerd met de elektrische krachtbron, voorziet Riwal klanten van een krachtige oplossing om op een veilige en productieve manier te werken, terwijl er geen uitstoot van uitlaatgassen zijn en het geluidsniveau drastisch is verlaagd. Klanten zijn hierdoor in staat om te werken op veel grotere hoogte voor indoor gebruik of in gebieden waar beperkte geluidsniveaus van toepassing zijn, zoals woonwijken.

De nieuwe machine wordt toegevoegd aan de Riwal verhuurvloot. Daarnaast zullen meer machines worden omgezet die ook verkocht worden aan andere verhuurders, alsmede aan eindgebruikers.

Norty Turner, Riwal CEO liet weten: "Riwal's visie is om de beste klantenervaring in de industrie te leveren en de elektrische JLG 1200SJP van Riwal is een uitstekend voorbeeld van hoe we deze visie in praktijk brengen. Innovatie gaat over nieuwe dingen proberen om uw bedrijf en uw industrie naar nieuwe hoogtes te brengen en dingen te bereiken die nog eerder niet zijn gedaan om te laten zien wat mogelijk is. Dat is precies waar we in geloven bij Riwal. Het creëren van 's werelds eerste 100% elektrische 38 meter hoge machine is een innovatie die wij met trots op de markt voor hoogwerkers brengen."

Ook interessant


Build for Life