Bedrijfsnieuws

Riviera Maison wil jaarlijks minimaal 30% groeien

Riviera Maison wil de komende jaren een jaarlijkse omzetgroei realiseren van minimaal 30%. De Aalsmeerse groothandel wil dat tempo zeker tot 2015 volhouden. Volgens managing director Robert Uivel zit er nog genoeg rek in de markt om die ambitie te realiseren.

Uivel stelt dat er voldoende belangstelling van retailers is om met Riviera Maison samen te werken, maar ook dat er nog genoeg kansen liggen op markten waar Riviera Maison nog niet of nauwelijks actief op is. Riviera Maison is zowel een groothandel en merk als een winkelformule. En zo veelzijdig als de formule is, zo veelzijdig is het aanbod. Begonnen als een bloemenwinkel, strekt Riviera Maison zich nu uit van Nederland tot aan Finland. Het bedrijf heeft zijn eigen winkels en een aantal flagstores, onder andere in Munchen en Frankfurt. Volgens Uivel kan er niet sneller gegroeid worden. Immers, de creativiteit van de collecties remt de groei. Er wordt niet van de plank ingekocht en ieder product wordt exclusief voor Riviera Maison ontwikkeld.

De groei van het bedrijf moet behalve door een hogere frequentie van collectiepresentaties ook komen van het opvoeren van het aantal verkooppunten. Geconcentreerd wordt dan ook op het uitbouwen van markten in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen en Finland.

Gebaseerd op: Meubel
Build for Life