Nieuwbouw

Rijswijk bouwt drie woontorens

Aan de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk, vlakbij winkelcentrum In de Bogaard, verrijzen binnenkort drie woontorens. In totaal komen er 132 drie- en vierkamer appartementen. Daarvan zijn 92 koopappartementen en 40 huurappartementen; 28 in de vrije sector en 12 bereikbare huurappartementen. Op de bovenste twee etages van alle drie de torens komen vier penthouses. Het projecct wordt ontwikkeld door woningcorporatie Vidomes en projectontwikkelaar Schouten De Jong.

Vidomes Rijswijk heeft samen met Schouten De Jong Projectontwikkeling een bouwplan ontworpen voor de bouw van een appartementencomplex aan de Sir Winston Churchilllaan. Het bouwplan bestaat uit drie woontorens met ieder 15 verdiepingen. In de torens komen 132 appartementen. Vidomes neemt er 40 af voor sociale en duurdere huur, Schouten de Jong verkoopt de overige 92 woningen. De appartementen komen op het huidige parkeerterrein van de Churchilltower, waar zo’n tien jaar geleden het Ministerie van OCW stond en waarvan alleen de parkeergarage nog resteert.

Appartementen
De Drie Torens met elk 40 appartementen zijn bijzonder slank met slechts drie appartementen per verdieping en op de verkleinde 13e en 14e verdieping twee penthouses per laag. Tussen de torens komen op de eerste en tweede verdieping in totaal twaalf appartementen waarvan zes met een praktijkruimte op de begane grond. De appartementen hebben drie of vier kamers en een ruim balkon op het zuidoosten.

Parkeerplaatsen
De parkeerplaatsen voor de bewoners en bezoekers van de appartementen bevinden zich in het achterliggende, afgesloten parkeergebouw in twee lagen, dat direct aansluit op de woonbebouwing. Daarnaast bevindt zich de nieuwe parkeergarage van het kantoorgebouw. De parkeerplaatsen zijn bereikbaar via de P.A. van der Steurlaan. Hierdoor heeft de achterliggende wijk geen hinder van extra verkeer.

Planning
Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2008 gestart met de bouw van het parkeerdek en een half jaar later met de bouw van de torens. Het project wordt dan naar verwachting begin 2010 opgeleverd.