Algemeen

Rijplaten huren, waar moet je op letten?

Rijplaten huren, waar moet je op letten?
Rijplaten zijn handige hulpmiddelen als je een tijdelijk pad of begaanbaar terrein wilt creëren op bijvoorbeeld een bouwplaats. Wil je een pad maken dat zowel toegangelijk is voetgangers als zware voertuigen, dan kun je rijplaten neerleggen. Rijplaten worden gebruikt op bouwterreinen, voor kavelpaden, op evenemententerreinen en parkeerplaatsen. Je hebt de keuze uit kunststof en stalen rijplaten. Kunststof rijplaten zijn daarvoor de meest praktische keuze.

Wat zijn de voordelen van kunststof rijplaten?

Kunststof rijplaten staan bekend om hun lichte gewicht. Zij hebben een enorme draagkracht en daarnaast is het materiaal flexibel en breekt niet. Een ander kenmerk is dat de rijplaten vorstbestendig zijn en da ze niet roesten en rotten niet. De rijplaten worden gebruikt voor het berijdbaar maken van een zachte ondergrond zoals op gras of onverharde wegen. De rijplaten zorgen ervoor dat auto’s, vrachtwagen en andere voertuigen niet wegzakken op de onverharde ondergrond. Daarnaast bieden ze bescherming aan nieuw aangelegde wegen en fietspaden. Ook kunnen ze worden gebruikt op een evenement terrein. Je kunt zowel kunststof rijplaten huren als kopen. Wanneer het gaat om een tijdelijk pad op bijvoorbeeld een bouwterrein is het huren de meest voordelige keuze.

Wat zijn de voordelen van stalen rijplaten?

Naast kunststof rijplaten heb je ook de keuze uit stalen rijplaten. Een groot voordeel is dat deze rijplaten duurzaam zijn. Staal is 100% recyclebaar. Het is hierdoor een duurzame grondstof. Een stalen rijplaat verslijt nauwelijks en gaat decennialang mee. Daarnaast zorgen rijplaten dat auto’s en vrachtwagen makkelijker over een grove ondergrond kunnen rijden. Er is minder rolweerstand en hierdoor wordt minder energie verbruikt tijdens transport (van goederen)over de rijplaten. Ook zijn ze geschikt voor zware belasting. Zwaar beladen vrachtwagens, graafmachines, walsen, hijskranen en tractoren zijn geen enkel probleem. Je ziet stalen rijplaten dan ook vaak liggen op bouwprojecten waar maandenlang werkzaamheden worden uitgevoerd. Ze zijn namelijk bestand tegen intensief rijverkeer. Daarnaast zijn ook nog eens vorstbestendig. Hierdoor zijn ze een betrouwbare manier om gedurende het hele jaar onverharde terreinen toegankelijk te maken voor (zware) voertuigen. Welke optie voor jouw het beste is, is afhankelijk van waar je ze wilt plaatsen, welke voertuigen er op moeten rijden en wat je budget is. Stalen rijplaten kun je op maat laten maken, soms zelfs met logo van een bedrijf. Dat is ideaal als je rijplaten wilt kopen. Bij eenmalig gebruik kun je ze beter huren.

Ook interessant


Build for Life