Bedrijfsnieuws

Renson wint Ondernemer Award Zuid-West-Vlaanderen 2013

Renson wint Ondernemer Award Zuid-West-Vlaanderen 2013
Paul Renson
Renson Ventilation werd bekroond met de Ondernemer Award 2013 voor Zuid-West-Vlaanderen in de categorie grote ondernemingen. Een professionele jury, bestaande uit bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van belangenverenigingen en politici, verkoos de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen uit Waregem als beste onderneming uit maar liefst 2500 bedrijven uit Zuid-West-Vlaanderen. Renson Ventilation kreeg deze award op basis van de financiële cijfers en de groei van de laatste 5 jaar alsook voor het innovatieve karakter, de internationalisering en het people management van het bedrijf.

Op 5 december ll. organiseerde JCI Waregem voor de vijfde keer de Ondernemer Award Zuid-West-Vlaanderen. Voor de lustrum editie van deze award-uitreiking werd het concept grondig vernieuwd. Er waren geen nevenklassementen meer, maar wel telkens één award, respectievelijk in de categorie kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

Renson Ventilation werd bekroond als beste onderneming in de categorie grote ondernemingen. Naast een financiële analyse – evolutie van de bruto marge, solvabiliteit, rentabiliteit, liquiditeit en groei in de laatste vijf jaar - werden de grote ondernemingen door een professionele jury, bestaande uit bedrijfsleiders, vertegenwoordigers en politici uit de regio Zuid-West-Vlaanderen, beoordeeld op grond van hun innovatieve karakter, internationalisering en people management.

“Ik ben heel trots met deze Ondernemer Award,” zegt Paul Renson, CEO van Renson Ventilation. “Ikzelf won in 2010 al eens de Excellence Award, toen nog een nevenklassement bij deze award-uitreiking. Maar dit is nog maar eens een bewijs dat de strategie en visie van het bedrijf Renson de juiste is. Aan de basis van onze sterke groei staat immers een combinatie van verschillende factoren: de overgang van productie- naar kennisbedrijf, innovatie en communicatie, de uitbouw van een eigen sales en distributienetwerk wereldwijd, en een team van enthousiaste medewerkers.”

Renson blijft fors investeren in innovatie en communicatie. Een team van meer dan 50 R&D mensen is continu bezig met de optimalisatie van de bestaande oplossingen en de uitwerking van innovatieve oplossingen. Het is echter ook belangrijk om die innovaties naar de markt te communiceren. Daarom is het bedrijf aanwezig op vakbeurzen en in magazines wereldwijd en heeft het meer dan 70 buitendienstmedewerkers en een uitgebreid distributienetwerk in Europa en sinds dit jaar ook in Amerika en Azië. “Dankzij onze partnerships met SV Zulte Waregem en het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team willen wij onze naambekendheid nationaal en internationaal nog versterken,” legt communication officer Johan Debaere uit. “Onze belangrijkste troef blijft echter onze eigen hoofdzetel. De uitbreiding met Experience & Meeting Center Exit 5 laat ons toe onze innovaties nog sneller te communiceren en onze partners nog efficiënter op te leiden. Wij stellen de faciliteiten ook ter beschikking van derden en uiteraard kan ook de particulier er terecht met al zijn vragen rond ventilatie en zonwering.”

Ook interessant