Buitenschrijnwerk

Renson Lagune genomineerd voor Innovatie Award in Spanje

De Lagune®-terrasoverkapping van RENSON®, trendsetter in ventilatie en zonwering, werd tijdens de vakbeurs Construmat in Barcelona (Spanje) genomineerd als één van de meest innovatieve oplossing in de categorie ‘producten voor raam- en gevelsystemen’. Daarmee werd RENSON® als enig buitenlands bedrijf geselecteerd - nog maar eens een bewijs dat de naam RENSON® synoniem staat voor innovatie.

Ter gelegenheid van de vakbeurs Construmat in het Spaanse Barcelona werden ook de bekende Construmat Awards uitgereikt. Deze 14e editie – een organisatie van Construmat in samenwerking met het ITEC (Catalaans Technologisch Instituut voor Bouwmaterialen) - werd een voltreffer met meer dan 200 ingediende projecten en producten. Een professionele jury kreeg de moeilijke taak om de winnende inzendingen te nomineren. De Lagune®-terrasoverkapping van RENSON® werd geselecteerd als één van de meest innovatieve oplossingen in de categorie ‘producten voor raam- en gevelsystemen’.

Deze stijlvolle Lagune® bestaat uit een aluminium constructie met een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende dakzonwering, die geopend of gesloten kan worden. Het neerslagwater dat op het doek terecht komt, wordt via watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers van de structuur afgevoerd, zelfs als de doekzonwering niet volledig gesloten is. Met windvaste screens aan zijkant en/of voorzijde – eventueel voorzien van ‘vensters’ - kan de ruimte geheel of gedeeltelijk afgesloten worden, zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt. Bovendien kan het systeem ook voorzien worden van verlichting, verwarmingselementen en luidsprekers. Kortom: een sfeervolle buitenruimte voor alle seizoenen, zonder last van zon, regen, wind of koude.

“Wij zijn uiteraard zeer tevreden met deze erkenning. Het maakt nog maar eens duidelijk, dat innovatie bij RENSON® centraal staat,” zegt Paul Renson, CEO van de Belgische firma. “Wij investeren immers fors in onderzoek en ontwikkeling. Een zeer uitgebreid team R&D mensen en product managers is continu bezig met de optimalisatie van de bestaande oplossingen en de uitwerking van innovatieve oplossingen. RENSON® investeert daarbij ook zeer veel in de bescherming van zijn uitvindingen. Voor deze Lagune® werden bijvoorbeeld in totaal 11 octrooien aangevraagd.”

“Deze Lagune®-terrasoverkapping wordt zeer positief onthaald in de markt met toepassingen in heel Europa bij privéwoningen, horecazaken en rust- en verzorgingstehuizen. De eerste Lagune® in de horeca werd geplaatst bij hotel Puerto Sherry in het zuiden van Spanje,” zegt Johan Debaere, Public Relations bij RENSON®. “Vandaag worden de eerste installaties in Vlaanderen in gebruik genomen, m.n. op de terrassen van restaurant Le Basque in Oostende en brasserie Royal in Koksijde.”