Verbouwen

Renovatiedag: Verbouwing woning met dokterspraktijk

Renovatiedag: Verbouwing woning met dokterspraktijk
fotograaf: Gitte Put
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de moderne verbouwing van een vrijstaande woning in het Limburgse Heusden-Zolder zien. De huidige bewoners waren op zoek naar een recente, moderne woning met voldoende ruimte voor het onderbrengen van een dokterspraktijk. Na een intense zoektocht vonden ze een woning die voldeed aan hun wensen: hedendaags, ruim, rustig gelegen en plaats voor een praktijkruimte ... in de kelder. Hoewel het op het eerste zicht minder evident leek om een aparte patiënteningang naar de kelder te realiseren, is de ontwerper hierin geslaagd middels een relatief eenvoudige ingreep.

De woning onderging bovendien een grondige make-over. De tuin, gevel, keuken en zithoek kregen een andere look en de verdieping werd uitgebreid met een slaapkamer.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2017
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
Stroobants x Put architecten

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant