De Renovatiedag

Renovatiedag: Verbouwing badhuis tot 3 appartementen

  BE   26 mei 2016 Bron: De Vlaamse Renovatiedag
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de verbouwing van een voormalig badhuis in de stad Antwerpen zien. Het oude badhuis hervindt zijn historische uitstraling door een grondige gevelrenovatie en de afbraak van een latere aanbouw. De aanbouw wordt vervangen door een lichte staalstructuur ingevuld met beton en glas. Het is de nieuwe inkom van de woningen met een wentelende trap, wintertuinen en terrassen.

De structuur staat met eigenheid naast het historisch gebouw, toch is een zelfde vormentaal snel duidelijk. De stalen balken en kolommen volgen de ritmiek van de verticale hardstenen raamzuilen en horizontale speklagen. Een betonportiek als equivalent van de staalstructuur siert de toegang tot het atelier. De ingrepen maken het massieve gebouw leefbaar zonder authenticiteit te verliezen.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1905
Renovatiejaar: 2015-2016

Bureaugegevens
agmen
Ingenieur-Architect Michiel Geldof
Ingenieur-Architect Piet Noben

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo