Verbouwen

Renovatiedag: Uitbreiding in houtskeletbouw

Renovatiedag: Uitbreiding in houtskeletbouw
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de uitbreiding van een eengezinswoning in Boutersem zien. Een leefruimte met ongedefinieerde plekken voor zithoek, bureau en eethoek; een keuken met een te kleine eetplaats en met beperkt zicht op de tuin.

De vraag om deze probleempunten op te lossen resulteerde in een uitbreiding aan de keuken en leefruimte met een maximaal zicht en naadloze overgang naar de tuin. De uitbreiding werd letterlijk en figuurlijk opgevat als een scharnierpunt van de oude L-vormige hoeve waardoor de verschillende functies van de leefruimte vloeiend in elkaar overlopen en hierbij een duidelijke plek toebedeeld krijgen. Dit alles met een sterke nadruk op het gebruik van ecologische materialen.

Zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 90 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Type: Vrijstaande woning

Bureaugegevens
ROOOM architecten cvba
Architect Patrick Kraewinkels

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant