Verbouwen

Renovatiedag: The Red House in Zwijndrecht

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag presenteren wij u vandaag de renovatie van een woning met kantoorruimte en sauna in Zwijndrecht. Zondagnamiddag 25 mei 2014 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Woonontwerper Luc en zoon-architect Christophe wilden een woon-werkruimte onder hetzelfde dak. Van een bestaande woning maakten ze een creatief project met onder meer een kantoor met een sauna erin. Het kantoor staat in verbinding met de leefruimte. En vanuit de sauna kan je naar buiten terwijl je een slim geïnstalleerde douche passeert. Een houten vlonder lokt je naar een zwemvijver.

Door zonne-inval werden toch gemoedelijke en warme vertrekken opgericht voor een intiemere beleving van “het thuisgevoel”.

De bovenste verdieping is nu de leefruimte van zoon Christophe. Hiertoe werd de wand tussen het zadeldak en het trappenhuis deels afgebroken en vervangen door een glazen wand.

Bouwjaar: 1962
Renovatiejaar: 2011
Vrijstaande woning

Avanti Design bvba
Interieurarch. Luc Van Raemdonck
Arch. Christophe Van Raemdonck

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant