De Renovatiedag

Renovatiedag: Residentie Villa Verdi

  BE   17 mei 2016 Bron: De Vlaamse Renovatiedag
Renovatiedag: Residentie Villa Verdi
Foto: Kwinten Garrť
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een gebouw in Gent zien. Op de hoek van een residentieŽle groene wijk met de drukke Kortrijksesteenweg lag een perceel met potentieel. De bebouwing bestond uit een klassevolle kledingszaak voor italiaanse maatpakken en een bijhorende vrijstaande woning met dubbele garage. De verhouding perceel/bebouwing was niet meer van deze tijd.

Na jaren intens overleg met stad en buurt, werd de tegenstand overwonnen. Er mocht denser gebouwd mits voldoende respect voor groen en omgeving. De winkel werd behouden. De vrijstaande woning werd gerenoveerd tot kantoor en 2 appartementen. De garage bij de oorspronkelijke woning werd afgebroken. 3 appartementen kwamen in de plaats. Tussen nieuw en oud een koppelvolume met de circulatie.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast ťťn van de deelnemende projecten zien.

Bouwjaar: 1970
Renovatiejaar: 2014-2015

Bureaugegevens
ID125

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo