Verbouwen

Renovatiedag: LOFT 8, wonen rondom een patio

Renovatiedag: LOFT 8, wonen rondom een patio
© Ink bvba
Vandaag in onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag presenteren wij u de renovatie van een leegstaande fabriek die door meerdere koppels is verbouwd tot mooie lofts rondom een patio. Dit project is te vinden in Deinze. Zondagnamiddag 25 mei 2014 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Loft 8 maakt maakt deel uit van een project, waarbij 10 koppels een leegstaande fabriek samen verbouwden. Door dit uniek concept ontstond een sterke band tussen de bewoners en werden eenheidsprijzen sterk gedrukt. Dit maakt het tot een voorbeeld voor de toekomst. De centrale patio organiseert alle ruimtes rondom zich. Hierdoor verkrijgen alle ruimtes steeds onderling contact door de vele doorzichten, wat de ruimtelijke beleving bevordert.

Daarenboven wordt het hele jaar een aangenaam natuurlijk licht binnengebracht. Het opengaand hoekraam brengt het buitengevoel naar binnen. Om de oppervlakte optimaal te benutten werden gangen vermeden en overgangen tussen ruimtes steeds ingenieus weggewerkt

Dit project is enkel op afspraak te bezoeken.

Renovatiejaar: 2013
Loft

Aeon Architecten bvba
Arch. Kevin Nechelput
Ir-arch. Valerie Van Gucht

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant