Verbouwen

Renolit dak verkleint ecologische voetafdruk van Bally-schoenen

Renolit dak verkleint ecologische voetafdruk van Bally-schoenen
Op het hoofdkantoor van het historische Zwitserse merk werd het Renolit AlkorplanSolar systeem geïnstalleerd, de perfecte oplossing voor kunststof daken in PVC-P met een zonnepanelensysteem.

Sant Celoni, Barcelona, 27 juli 2021 – Bally koos voor een Renolit dakafdichting voor de renovatie van het hoofdkantoor in Caslano, in het kanton Ticino. Het historische merk (opgericht in 1851) heeft, als producent van luxe schoenen en accessoires, meer dan 250 winkels in de historische centra van de belangrijkste wereldsteden en 72 taksvrije shops in de grootste internationale luchthavens. Het merk heeft het oude, industriële complex omgebouwd tot een site die technologie, milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

Het renovatieproject werd uitgevoerd door Enerbuild Zwitserland, een bedrijf gespecialiseerd in totaaloplossingen voor het ontwerp, de ontwikkeling en de installatie van gebouwschillen met een hoge energie-efficiëntie. De totale oppervlakte van 3.225 m² werd eerst waterdicht gemaakt met een 1,8 mm dikke Renolit AlkorplanF, een uv-bestendig PVC-P dakmembraan met een polyester versterking.


De firma Romande Energie zorgde vervolgens voor de installatie van het Renolit AlkorplanSolar systeem. Maar liefst 746 Solar profielen – goed voor 2.238 lopende meter – werden op de dakbaan gelast, zo dicht mogelijk bij de lasnaden. De profielen vormen de basis waarop vervolgens de dragende structuur van de zonnepanelen wordt vastgemaakt.

Naast het ultralichte gewicht en de duurzaamheid hebben Renolit AlkorplanSolar profielen nog twee andere belangrijke voordelen: er is bij de installatie geen enkel risico op het doorboren van de dakbedekking en er is ook geen ballast nodig om de zonnepanelen vast te zetten. De perfecte oplossing dus voor elk kunststof dak waarop een zonnepanelensysteem wordt aangebracht.

Het Renolit AlkorplanSolar system is gemakkelijk en snel te installeren en ook de onderhouds- of herstellingswerken aan de zonnepanelen kunnen probleemloos uitgevoerd worden. Maar het systeem is vooral heel betrouwbaar. Renolit AlkorplanSolar beschikt dan ook over een technische goedkeuring (DIBt) en is getest bij windsnelheden tot 200 km/u.

Het zonnepanelensysteem op het dak van Bally heeft een vermogen van 444 kW, waardoor momenteel 85% van de totale elektriciteits- en verwarmingsbehoefte van de site van Caslano wordt opgewekt door de zonnepanelen. Sinds de renovatie van het dak mag Bally-schoenen terecht prat gaan op een kleinere en duurzamere ecologische voetafdruk.

Ook interessant