Algemeen

Regie der Gebouwen wint PPP Award 2013

De Regie der Gebouwen heeft de PPP Award 2013 gewonnen voor haar Publiek-Private Samenwerkingsproject bij de bouw van de nieuwe gevangenissen in Beveren, Marche-en-Famenne en Leuze-en-Hainaut. Deze gevangenissen worden gebouwd via een DBFM-overeenkomst waarbij de Regie der Gebouwen als bouwheer optreedt en gedurende 25 jaar een terbeschikkingsvergoeding betaald aan het consortium. De Belgische staat wordt na 25 jaar eigenaar van de gevangenissen. Het consortium bestaat uit privéondernemingen die instaan voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud gedurende 25 jaar, van de gevangenissen.

Bij het toekennen van de PPP Award worden meerdere criteria gehanteerd: marktconformiteit, doorlooptijd en proces bij het opzetten van het project, meerwaarde van het project in zijn omgeving en het vernieuwend karakter van het project. De jury bestond uit experten inzake PPS.

De jaarlijkse Public Private Partnerships Awards zijn een initiatief van European and Belgian Procurement (EBP). Aan de prijs is geen geldbedrag verbonden.

Ook interessant


Build for Life