Nieuwbouw

Cafasso Consortium bouwt nieuwe gevangenis in Haren

Het is zo goed als zeker dat het Spaans-Belgische Cafasso Consortium de nieuwe gevangenis in Haren mag gaan bouwen. De nieuwe super-gevangenis van Haren wordt de grootste van het België. Er komen 3 mannengevangenissen, 2 vrouwengevangenissen, een psychiatrisch centrum en een jeugdinstelling. Alles samen zullen die 1.200 gedetineerden kunnen huisvesten. Het complex moet af zijn tegen 2016. Als alles goed verloopt, kunnen de onderhandelingen binnen de 2 maanden worden afgerond.

In een persbericht laat staatssecretaris voor Regie der Gebouwen Servais Verherstraeten weten dat het Spaans-Belgische Cafasso Consortium is aangeduid als "voorkeursbieder" voor de finale contractbesprekingen. Het is dus zo goed als zeker dat dit consortium de gevangenis zal bouwen.

"Ik hoop dat de besprekingen vlot verlopen zodat we de opdracht binnen enkele maanden definitief kunnen toewijzen en het contract kunnen afsluiten", reageert Verherstraeten. "De realisatie van zo'n groot complex is belangrijk op maatschappelijk niveau omdat wij daarmee werk maken van een humaan gevangenisbeleid."

Het wordt hoe dan ook het grootste contract dat de Regie der Gebouwen ooit zal afsluiten. De kostprijs wordt op 331 miljoen euro geraamd.

Ook interessant