Nieuwbouw

Realisatie: Twilight - Ellipse Building

Het Ellipse Building, gelegen in het hart van de Noordwijk in Brussel, heeft een oppervlakte van 50.376 m² kantoren. Daarvan is 60 % verhuurd aan de Vlaamse Gemeenschap. Het gebouw is ontworpen door de tijdelijke vereniging van de architectenbureaus Art & Build en Montois Partners. Door zijn hedendaagse architectuur verweeft het gebouw zich harmonieus met zijn omgeving, geniet het van een optimale flexibiliteit en is het er aangenaam werken.

Voor de gevelbekleding van het indrukwekkende Ellipse Building leverde Beltrami aan Opus Marble uit Nijvel de Chinese basalt Twilight in verzoete en gepolijste uitvoering. Een uitstekende combinatie die het imposante gebouw nog beter tot zijn recht laat komen.

De keuze om de façade te bekleden met de basalt Twilight is in dit concept zeker geen toeval. Het gebruik van de meest recente technieken laat toe dit gebouw toe te voegen aan de lijst van die ontwikkelingen die hun steentje bijdragen tot het behoud van een goed milieu. Een duurzaam product als natuursteen past perfect in dit plaatje.

De firma Opus Marble uit Nijvel stond in voor de vakkundige plaatsing van de gevelelementen en koos Beltrami als betrouwbare leverancier voor dit prestigieuze project.