Algemeen

Ranst kadert activiteiten binnen voormalig militair domein

Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Van den Nestlaan’ door de deputatie van de provincie Antwerpen kan de gemeente Ranst van start gaan met het kaderen van de activiteiten die mogen plaatsvinden binnen het gebied van het voormalig militair domein langsheen de Van den Nestlaan.nleiding van 5-tal zinnen met belangrijkste nieuws.
Momenteel zijn twee zones van het gebied in gebruik door de gemeente Ranst, het derde deel lokaliseert het opvangcentrum voor asielzoekers van de federale overheid.

‘Het deel langs de straatzijde wordt gebruikt voor opslag van goederen van vzw’s, scholen en verenigingen die actief zijn in de gemeente en opslag van materiaal van de gemeentelijke technische dienst’, aldus burgemeester Lode Hofmans (open vld). ‘Het tweede deel wordt door een ngo gebruikt als opslagplaats’.

'Deze twee delen van het militair domein zullen herbestemd worden naar zone voor openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen', licht Koen Helsen (open vld), gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, toe. 'De bestaande gebouwen kunnen dan verbouwd en aangepast worden, weliswaar binnen het gabarit van de bestaande bebouwing en met de nodige aandacht voor groenbuffering t.o.v. de woonzone'.

Het gemeentebestuur wil het deel langsheen de Van den Nestlaan gebruiken om de gemeentelijke werkplaatsen en de technische dienst te huisvesten en als archiefruimte voor de gemeentelijke en politionele diensten. Een klein deel zal in de nabije toekomst nog kunnen gebruikt worden door vzw’s, scholen en verenigingen maar zal op termijn ingericht worden als Sociaal Huis.

Het andere deel, dat momenteel dienst doet als opslagplaats voor een ngo, zal op langere termijn een opslagplaats voor gemeentelijk technisch materiaal worden. Het deel waar het opvangcentrum gesitueerd is, werd niet opgenomen in het RUP.

'Met dit ruimtelijk uitvoeringsplan zorgt het gemeentebestuur ervoor dat de gebouwen niet meer zonevreemd zijn en dat zo de nodige aanpassingen en verbouwingen kunnen gebeuren', besluit Koen Helsen.
Build for Life