Bedrijfsnieuws

Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer via veilinghuis Vavato

Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer via veilinghuis Vavato
Foto: © Vavato
In opdracht van de curator, Meester Verschuren, zoekt online veilinghuis Vavato een overnemer voor de volledige productiesite van Verbalu te Heist-Op-Den-Berg. Verbalu is een specialist in de productie van aluminium ramen en deuren. Het bedrijf bouwde een uitstekende reputatie op in het B2B segment, onder meer als tweede grootste afnemer van Reynaers aluminium profielen voor raamproductie in de Benelux. Een probleem met de cashflow lag aan de basis van de faling, die op 31/10 werd uitgesproken.

Unieke opportuniteit tot overname

Opvallend zijn de mooie cijfers die Verbalu de laatste jaren liet optekenen. In 2021 was het bedrijf nog goed voor een omzet van 10,7 miljoen euro. Eveneens in 2021 werd een vernieuwde, semi-geautomatiseerde site met 5000 m2 productiehallen in dienst genomen te Heist-op-den-Berg, inclusief een volledige CNC-gestuurde productie en drie sorteer- en montagelijnen.

Dankzij deze optimalisatie van de productie werden ook in 2022 winstgevende cijfers voorgelegd. Tot de bekendste klanten van Verbalu behoren onder meer RDS, Heremans, SB en Vertirama.

Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer
Foto: © Vavato

Curator en veilinghuis positief gestemd dankzij goedgevulde orderboek

Net als de curator is ook veilinghuis Vavato zeer positief gestemd om snel een overnemer te vinden.

“Dankzij een goedgevuld orderboek van boven het miljoen euro en lopende bestellingen in uitvoering ter waarde van 420.000 euro zijn we ervan overtuigd dat de 37 werknemers snel weer aan de slag kunnen. Een snelle doorstart is bovendien mogelijk gezien er tot afgelopen vrijdag 28 oktober nog gewerkt is", stelt Cedric Baetens van Vavato.


Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer
Foto: © Vavato

VPG Group geplaagd door hoge kosten

Verbalu stond tot 2018 bekend onder de naam Verona. Het werd toen overgenomen door investeringsgroep E-Capital om in afgeslankte versie als Verbalu in de markt gezet te worden. ​ Verbalu (alu productie) maakt deel uit van de VPG Group, waar ook Verstaen (plaatsing) en Vertirama (productie PVC) deel van uitmaken. ​

De drie vennootschappen van de groep draaiden vorig jaar nog een gezamenlijke omzet van 50 miljoen euro.Vertirama en Verstaen zijn samen beter bekend onder de commerciële naam Belorama. Geplaagd door hoge grondstofkosten kondigde Belorama op 29 oktober het faillissement aan. De huidige faling van Verbalu is dus ook in deze context te kaderen.

Intussen hebben zich al vier kandidaat-overnemers gemeld. Andere kandidaten kunnen contact opnemen met Vavato om mee opgenomen te worden in de biedronde.

Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer
Foto: © Vavato

Praktische info

Kandidaat-overnemers kunnen voor meer info terecht via overname@vavato.com of via 03 808 25 55

Ook interessant


Build for Life