Verwarming & Sanitair

Radson presenteert Integra E-Flow

De nieuwe E-Flow radiator van Radson is niet alleen efficiënter en energiezuiniger in zijn warmteafgifte, maar is ook uitgerust met verbeterde ophangconsoles. Een van de doelstellingen bij de ontwikkeling van de nieuwe E-Flow was om installateurs voortaan altijd een passende oplossing te kunnen bieden. Ongeacht de situatie – nieuwbouw of renovatie – kan deze radiator altijd en overal worden toegepast, ook in lage temperatuur regimes.

Een innovatieve radiator die vermogen en flexibiliteit combineert

Radson E-flow op Batibouw 2014De nieuwe E-Flow baseert zich op de vertrouwde Radson-Integra, al decennialang een vaste waarde in de verwarmingsbranche. De belangrijkste aanpassing in vergelijking met de traditionele Integra is de natuurlijke diagonale stroming of flow van het water, dat altijd de weg van de minste weerstand zoekt. Deze diagonale flow is voor installateurs een logische wetmatigheid om de meest optimale warmteafgifte te realiseren, aangezien bij deze aansluiting de volledige oppervlakte van het verwarmingslichaam optimaal met warm water “gevoed” wordt. Naast de optimale diagonale stroming en de flexibiliteit van de 8 aansluitingen, is de juiste kv-instelling van deze Radson-radiator zeker ook te vermelden. Deze insteltabel wordt als sticker op de verpakking van de E-Flow meegeleverd, zodat de installateur zelf in functie van de maat van de radiator in kwestie en van de Delta-T de juiste kv kan instellen. Waar Radson dit najaar alleen de Integra-variant van de E-Flow introduceert, volgen in het voorjaar van 2015 ook de Parada- en de Ramo-varianten. Met de nieuwe E-Flow generatie heeft Radson een passend antwoord op problemen waar installateurs in de praktijk vaak tegenaan lopen. Inspelend op marktontwikkelingen, maar ook op toekomstige normeringen met betrekking tot het energieverbruik biedt de nieuwe E-Flow generatie een maximaal rendement, een laag energieverbruik, een snellere reactietijd, eenvoudigere installatie én dus een snellere montagetijd.

De Vido ventiloconvector: het comfort van verwarmen én koelen

U kunt nu ook kennismaken met de nieuwe Vido ventiloconvectoren van Radson, een nieuwe slimme oplossing voor optimale temperatuurbeheersing thuis of op kantoor. Hij levert warmte op koude dagen en koelt op warme dagen. Deze innovatieve en energiebesparende oplossing handhaaft het hele jaar lang een optimale binnentemperatuur. Vido ventiloconvectoren zijn leverbaar met vermogens tot 9266W voor verwarming en 4147W voor koeling. De watercapaciteit bedraagt slechts 5 tot 10% van die van een conventionele radiator met hetzelfde vermogen. Zijn rendement is dus uitstekend, zelfs bij verwarmingssystemen met lagere temperaturen. De Vido creëert elk seizoen, geheel naar uw persoonlijke behoefte, een behaaglijke temperatuur thuis of op het werk. Onder zijn strak en slank design herbergt de Vido een krachtige warmtewisselaar met een hoog rendement. In de wintermaanden stroomt er warm water door de warmtewisselaar om de ruimte te verwarmen. Maar in de zomer kan hetzelfde apparaat de ruimte ook koelen, mede dankzij de ingebouwde ventilator. Dan stroomt er koud water door de warmtewisselaar van de Vido, afkomstig van een omgekeerd werkende warmtepomp of van een separaat koelsysteem. De Vido blaast met zijn regelbare ventilator verfrissende koele lucht de kamer in en handhaaft ook op warme dagen een aangename binnentemperatuur.

Ook interessant