Nieuwbouw

RAI Elicium geopend

Het nieuwe RAI Elicium is dinsdag officieel geopend door Prins Willem Alexander. Met de opening van het 3400 m2 grote RAI Elicium wordt een bouw- en renovatieperiode van zes jaar afgesloten, waarmee een totale investering van € 110 mln is gemoeid.

Voormalig Rijksbouwmeester Mels Crouwel is verantwoordelijk voor het ontwerp van het RAI Elicium, dat delen van de RAI met elkaar verbindt. Het gebouw is gebouwd met de nieuwste, duurzame technieken, heeft een klimaatgevel en koude/warmteopslag op 187 meter onder de grond. Verder wordt RAI Elicium, net als de overige gebouwen van de RAI, volledig voorzien van groene stroom.

Het RAI Elicium is flexibel en multifunctioneel van opzet: de indeling en infrastructuur maakt het mogelijk om de vier kantoorverdiepingen naar behoeven om te bouwen tot vergaderruimten en boardrooms. Aangevuld met vier etages met congreszalen en de grootste Ballroom van Nederland kan de RAI nu ook evenementen in de buitencategorie, zoals voor het IMF en de Wereldbank, faciliteren. Met zijn ligging biedt het gebouw extra congres- en vergaderfaciliteiten voor op Zuidas gevestigde bedrijven.