Dossier Batibouw

Quooker presenteert op Batibouw nieuw reservoir

27 februari 2015 Bron: Quooker
Quooker presenteert op Batibouw nieuw reservoir
Met gepaste trots presenteert Quooker haar nieuwe gepatenteerde reservoir: de PRO3-VAQ B die u direct kokend water levert. Aan dit technische hoogstandje is vier jaar aan een stuk getekend, getest, gewijzigd en opnieuw getest. Er is een proeffabriek opgezet om de eerste series te maken en de productiemethode te optimaliseren, net zolang totdat men er helemaal zeker van was dat hij goed was.
En nu is het zover. Eindelijk kunnen we hem presenteren; de eerste series worden geproduceerd. De PRO3-VAQ B, de ‘balgketel’ voor insiders. Weer een unieke innovatie van Quooker. We presenteren de PRO3-VAQ B op de Batibouw 2015. Bezoek de Quooker stand in hal 11, stand 115.

Hoe werkt het?

Het Quooker systeem bestaat uit een klein reservoir (3 liter) in het keukenkastje dat is verbonden met de kokendwaterkraan op het aanrecht. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en wordt elektrisch verwarmd tot 110°C. Omdat waterleidingdruk hoger is dan de dampdruk van water bij deze temperatuur kookt het water in het reservoir niet. Zodra de kraan wordt geopend en het water naar buiten stroomt, koelt het af tot 100°C en begint het te koken. Tijdens het tappen stroomt er meteen vers water het reservoir in.

Expansie in de tank

Quooker PRO3-VAQ BAls water verwarmd wordt zet het uit (expansie). Omdat het Quooker reservoir helemaal vol met water zit en dit niet kan terugstromen in de waterleiding, is er een voorziening nodig om expansiewater op te vangen. In de conventionele Quooker reservoirs, en in de meeste warmwatervoorzieningen, wordt dit opgelost met een inlaatcombinatie met overstortventiel. Als de druk boven een bepaalde waarde stijgt, gaat het ventiel open en druppelt er water in een trechter die aangesloten is op het riool. Hoewel dit principe normaal gesproken goed werkt zijn hier toch nadelen aan verbonden. Zo kan er water het kastje in stromen wanneer de afvoer (een beetje) verstopt zit en de afwasmachine gaat spoelen. Bovendien is de installatie ingewikkeld en tijdrovend omdat er een aansluiting op de afvoer gemaakt moet worden. Met het nieuwe Quooker PRO3-VAQ B reservoir behoort dit allemaal tot het verleden. Want dit reservoir heeft ruimte voor expansiewater, omdat de metalen ketelwand flexibel is. Een deel van het reservoir is uitgevoerd als balg, die iedere keer dat het water opwarmt een beetje kan uitzetten. Zodra er water afgetapt wordt, krimpt de balg naar zijn uitgangspositie en staat deze weer klaar voor het verwarmen van vers leidingwater.
De aansluiting op de waterleiding is eenvoudig: tussen de hoekstopkraan en de koudwaterslang van de mengkraan wordt een T-stuk geschroefd. In het T-stuk zit een reduceerventiel dat ervoor zorgt dat het reservoir met een constante waterdruk gevuld wordt.
Met dit innovatieve systeem laat Quooker weer zien dat het altijd slimmer kan.

De PRO3-VAQ B heeft meerdere voordelen:

Revolutionair
Het innovatieve reservoir kan expanderen waardoor een inlaatcombinatie overbodig is.

Tijdbesparend
De installatie van de PRO3-VAQ B is veel gemakkelijker. De installatietijd bedraagt nu nog maar 20 minuten in plaats van een uur.

Ruimtebesparend
De nieuwe installatie is helder en overzichtelijk en bespaart ruimte in uw keukenkastje.

Universeel
- Het innovatieve reservoir kan expanderen waardoor een inlaatcombinatie overbodig is en de installatie overal ter wereld exact hetzelfde is.
- De PRO3-VAQ B is eenvoudig te demonteren; handig bij een verhuizing.

Zeker
Er wordt geen water meer verspild.
De kans op overstroming is verleden tijd.

Fris
Er bestaat geen open verbinding meer met de afvoer waardoor nare luchtjes verleden tijd zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo