Keukens

Combi Quooker geeft warm water in een vingerknip

Combi Quooker geeft warm water in een vingerknip
Tijdens Batibouw 2007 pakte Quooker al uit met zijn kokend water kraan. De kraan biedt in een handomdraai kokend water. Dit jaar komt het bedrijf met een interessante verfijning van zijn systeem. De combi Quooker maakt het warm water nu ook beschikbaar via de mengkraan in de keuken. Dankzij een vernuftig mengventiel onderaan de spoelbak loopt het hete water uit het Quooker-reservoir binnen enkele seconden op een temperatuur van 65° Celsius uit de keukenkraan.

Dit betekent een sterke besparing van energie en leidingwater aangezien het warme water niet meer vanaf de boiler aangevoerd moet worden. Vaak moet de kraan al een minuut lopen voor het warme water beschikbaar is. Dit betekent al snel een verlies van 10 liter water. Bovendien koelt het ongebruikte warme water ook weer af in de leidingen.

Op Batibouw toont Quooker op zijn stand meteen ook zijn gelijk inzake energie- en waterbesparing aan. Iedereen kan via een verfijnd softwareprogramma de besparing in zijn concrete situatie berekenen. Het programma houdt hierbij rekening met de bestaande installatie, de prijs van het water en elektriciteit, enzovoorts. Zo krijg je meteen een duidelijk beeld van de besparing die je kan realiseren met een investering in een Combi Quooker.

U vindt Quooker Belgium op Batibouw 2008 in Paleis 11, stand 215