Architectuur

Puntig kantoorgebouw voor Bordeaux

Barcode Architects heeft samen met Habiter Autrement een ontwerp gemaakt voor een nieuw kantoorgebouw in het Franse Bordeaux. Het vijf verdiepingen tellende gebouw is honderd meter lang.
Het zevenduizend vierkante meter grote gebouw ‘Pôle de Compétences’ heeft de vorm van langwerpige, smalle driehoek, waarvan de smalste punt richting de haven wijst. De puntige vorm van de voorgevel verwijst naar de industriële architectuur in het havengebied.

Zowel de gevels als het gefacetteerde dak van het gebouw worden bekleed met zilverkleurige panelen van het bedrijf Kalzip. “De markante profilering van de Kalzip-beplating veroorzaakt een aansprekend licht- en schaduwspel en zorgt tegelijkertijd voor een uniform en rustig totaalbeeld”, legt Barcode Architects uit.

In het gebouw worden naast kantoorruimtes ook een kinderopvang, een restaurant en een fitnessclub gerealiseerd. De entreeruimte heeft een dubbele plafondhoogte en leidt de bezoeker naar de verschillende ruimtes en het verborgen binnenhof aan de achterzijde van het gebouw.

Lees verder op Architectenweb.nl