Interieur

Provincie verkoopt meer dan 1000 gebruikte meubels

Het oude provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei 22 kreeg de voorbije maanden verschillende functies én bijbehorende bezoekers. Na hordes fotografen en jongeren op respectievelijk de fotografendag en het Fenix festival is het nu de beurt aan koopjesjagers. Op zaterdag 31 augustus kunnen geïnteresseerden een uitzonderlijk groot aanbod gebruikt kantoor- en kantinemeubilair op de kop tikken voor zachte prijzen. Met deze verkoop geeft het provinciebestuur van Antwerpen haar gebruikte meubelen een tweede leven. De Kringwinkel Antwerpen verkoopt de meubels in hun vertrouwde omgeving, namelijk in het oude provinciehuis. Wie het eerst komt, het eerst maalt! Wie pas later arriveert, geniet dan weer van extra kortingen. Tussen 12 en 14 uur geldt er een korting van 10% en tussen 14 en 16 uur loopt de korting op tot 25%.

Het oude provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei 22 wordt in september 2013 afgebroken. Daarom verhuisden een 600-tal ambtenaren van het provinciebestuur naar het PaS, het Provinciehuis aan de Singel op de Desguinlei. De gemiddelde werkplek in het PaS bedraagt nog slechts 11 m². Door deze fikse ruimtebesparing konden allerlei meubels niet mee verhuizen.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé: ”Na de verhuizing waren er een heleboel kantoor- en kantinemeubels die we niet meer konden gebruiken. Door het materiaal een tweede leven te geven, belandt het niet op de afvalberg. Het is niet alleen een duurzame oplossing, met de samenwerking met De Kringwinkel Antwerpen vzw steunen we ook hun engagement rond sociale tewerkstelling in onze regio. Iedereen is van harte welkom op onze uitverkoop op zaterdag 31 augustus.”

De meeste meubelen –en op tien verdiepingen staan er heel wat bij elkaar- krijgen dankzij deze samenwerking een tweede leven. Wat overblijft wordt nu publiek verkocht door De Kringwinkel Antwerpen op een grootschalige publieksverkoop in het oude provinciehuis, op zaterdag 31 augustus van 10 tot en met 16 uur.

Voor de Kringwinkel is het de eerste keer dat ze gebruikt meubilair van een overheid mogen verkopen. Frank Dingemans, projectleider van De Kringwinkel Antwerpen: “De Kringwinkelsector ziet dat zowel lokale partners als bedrijven uit de reguliere economie in het kader van hun MVO-strategie toenadering zoeken. Wij kunnen hen helpen bij de recuperatie van onverkoopbare overstocks en afgeschreven bureaumaterieel.”

Praktische info verkoop gebruikte meubels

wanneer: zaterdag 31 augustus van 10 tot 16 uur
waar: Oud provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen
Inrijden enkel langs Harmoniestraat, uitrijden via Koningin Elisabethlei.

Ook interessant