Architectuur

Project van Ursem Bouwgroep wint Zuiderkerkprijs 2007

Op donderdagavond 13 december is de Zuiderkerkprijs uitgereikt aan het project De Noordkop, dat gebouwd is door Ursem Bouwgroep uit Wognum. De Zuiderkerkprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest spraakmakende woningbouwproject van Amsterdam. Vorig jaar wonnen VMX architecten en Johan Matser Projectontwikkeling deze prijs voor het project IJburg Blok 23b in Amsterdam.

Compact en ingenieus bouwen
In opdracht van de Principaal en in samenwerking met architect Marlies Röhmer bouwde Ursem Bouwgroep een blok met 33 appartementen bovenop een supermarkt en parkeergarage. Het gevelbeeld van het project De Noordkop aan de Spaarndammerdijk verwijst naar de architectuur van de negentiende eeuw en de Amsterdamse school. Het project werd door de jury onder andere geprezen als een voorbeeld van de wijze waarop compact en ingenieus bouwen kan worden ingezet om gezinnen in de stad te houden.

Beste woningbouwproject
Tijdens de bijeenkomst in de Zuiderkerk te Amsterdam reikte wethouder Van Poelgeest de Zuiderkerkprijs 2007 uit. Drieënzestig nieuwbouwprojecten dongen mee naar de prijs voor het beste nieuwbouwproject in Amsterdam. ‘Ursem Bouwgroep bouwt en renoveert regelmatig projecten in Amsterdam. Het is natuurlijk een pluim op ons werk dat twee van die projecten dit jaar in de top 3 zaten,’ aldus Algemeen directeur Kees Machielse. ‘We hopen op deze manier nog vele jaren een bijdrage te kunnen leveren aan de binnenstedelijke ontwikkeling van Amsterdam.’