Dossier Batibouw

Profel presenteert innovaties op Batibouw 2016

  BE   26 januari 2016 Bron: Profel
Ramen en deuren in hout, aluminium of pvc? De klassieke keuze tussen de drie types krijgt er bij Profel nog een dimensie bij. Zo introduceert het Belgische familiebedrijf een unieke houtlook in pvc door middel van de innovatieve ‘rechtehoekverbinding’. Andere blikvangers zijn het slanke aluminium raam Fino en houten ramen die ambachtelijk vakmanschap uitstralen. Voor Profel wordt Batibouw 2016 bovendien net iets anders dan anders, met een nieuw logo en opgefriste merkidentiteit.

Aluminium: speciale behandeling tegen toenemende luchtvervuiling

Met aluminium kan je alle kanten uit, van traditioneel tot strak-modern, in retro-uitvoering of de look van staal… Het lichte materiaal is populair omdat het geschikt is voor grote glaspartijen, en ook elegant, duurzaam en weerbestendig. Profel biedt keuze uit verschillende isolatiewaardes en 7 verschillende looks om op elke bouwbehoefte te kunnen inspelen. Maar, onder meer door de toenemende luchtvervuiling in de Benelux gaat traditioneel voorbehandeld aluminium wellicht niet meer volstaan, zeker in de risicogebieden (stedelijke en industriële gebieden, in nabijheid van de zee…).

Profel presenteert innovaties op Batibouw 2016Vanaf het voorjaar 2016 start Profel met een standaard pre-anodisatie van alle aluminium profielen die in contact staan met de buitenwereld. Deze voorbehandeling voor het lakken sluit roestvorming onder de laklaag uit én zorgt voor een betere hechting van de lak. Hierdoor biedt Profel de hoogst mogelijke certificatiewaarde op het vlak van voorbehandeling. De in eigen huis gemaakte ‘high durability’ poederlakken garanderen daarbij een langdurige kleurvastheid.

Onovertroffen houtlook in pvc

Een houtlook in pvc is geen nieuwigheid meer, maar tot nu toe verraadt de schuine lasnaad in de raamhoeken toch nog dat het om pvc gaat. Bij een houten raam zijn dit horizontale verstekken. Profel L heeft een systeem ontwikkeld om deze traditionele rechte hoekverbindingen (HVP, hoekverbindingsprofiel) nu ook op pvc toe te passen. Resultaat: een onovertroffen authentieke uitstraling van hout, met behoud van het gebruiksgemak, de isolatiewaarden en hoge kwaliteitseisen zoals wind-, water- en geluidsdichtheid van pvc. Verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet en talloze houtnerfimitaties.

Profel presenteert innovaties op Batibouw 2016
De ‘rechtehoekverbinding’ HVP zorgt voor een ongeëvenaarde houtlook in pvc.

Hout: echt vakmanschap, minder onderhoud

Wie voor houten ramen kiest, doet dat meestal heel bewust. De liefhebbers kunnen bij Profel hun hart ophalen om de ramen en deuren volledig zelf samen te stellen. Zo kan je kiezen voor ‘kopieantiek’ of ‘renaissance’, die bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij de restauratie van geklasseerde gebouwen. De reden: ze stralen het oerdegelijk traditioneel vakmanschap en een ambachtelijke look uit. Bovendien kan je de houten elementen laten terugkeren in de deuren of garagepoort.

Van hout wordt nog vaak gedacht dat het intensief moet onderhouden worden. Ook hier heeft Profel laktechnieken ontwikkeld om een langer onderhoudsvrij raam te garanderen. Zo krijgen de ramen en deuren voor het lakken een drievoudige drenking tegen o.a. schimmels en voor een betere hechting van de lak. De verschillende houten onderdelen worden bovendien vooraleer ze tot een raam worden samengesteld, voorzien van twee ‘statische’ laklagen. Dit stemt overeen met 5 traditionele borstellagen. De gevoelige plaatsen die vroeger kwetsbaar of vatbaar voor houtrot waren, worden daardoor zeer goed beschermd.

Profel presenteert innovaties op Batibouw 2016
Houten ramen bij Profel kunnen helemaal naar wens worden samengesteld, zoals dit ‘kopie-antiek’ en ‘renaissance’ raam.

U vindt Profel tijdens Batibouw 2016 in Hal 4 stand 308


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo