Interieur

Prijsverschillen TV's en DVD-spelers spectaculair

De prijzen van TV-toestellen, DVD-spelers, videoprojectors (beamers) en surround luidsprekers (home cinema) zijn bij Makro en vooral bij Media Markt veel voordeliger dan het gemiddelde. Dat is - zij het in mindere mate - ook het geval bij Colruyt, Photo Hall en Vandenborre. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat Test-Aankoop in de periode mei-juni 2004 uitvoerde in 606 winkels en bij 16 ketens.

Media Markt is van de 16 onderzochte ketens het goedkoopst voor de merken LG, Sharp en Thomson, Makro is dat voor JVC en Philips, Video Square voor Loewe, Krefel voor Panasonic, Photo Hall voor Sony en Vandenborre voor Samsung.

Cora is de enige keten waar de prijzen gemiddeld stukken minder voordelig zijn. Ook Carrefour, Eurocenter, Fnac scoren minder goed net als de zelfstandige winkels.

Dat prijsvergelijking de moeite waard is, blijkt uit het feit dat de prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste winkel van het land oplopen van 14 procent voor het merk LG tot liefst 53 procent voor Thomson.

Ook tussen winkels die niet ver van mekaar liggen kan het prijsverschil soms hoog oplopen. Zo haalt in Sint-Gillis een winkel een index van 139 voor Philips, terwijl 10 km verderop een winkel in Laken slechts 101 haalt.