Decoratie

Pimp je huis op met deze decoratie tips

Pimp je huis op met deze decoratie tips
Ben je toe aan een nieuwe sfeer in je huis of ben je net verhuisd en ga je je huis verbouwen? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je de sfeer wil veranderen. Zo hoef je niet gelijk het hele huis te verbouwen, er zijn namelijk een aantal dingen die je simpel kan veranderen om een nieuwe sfeer te creëren. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees verder en ontdek wat jij kan doen om de sfeer in je huis te veranderen.

Vloer

Een nieuwe vloer leggen is natuurlijk niet zomaar gedaan. Het kost even wat werk maar dan heb je wel een hele andere sfeer. De vloer is namelijk ontzettend bepalend voor de sfeer en de kleuren van je huis. Je kan eigenlijk de hele look van je huis bepalen door de vloer te veranderen. Ga je voor wat donkerder en stoer door voor betonlook tegels te gaan? Of wil je juist je huis chique maken door middel van marmerlook tegels? Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende tegels waar je uit kan kiezen. Naast tegels kan je natuurlijk ook gaan voor laminaat of vloerbedekking. Het is maar net wat je mooi vind en wat het beste in je huis past. Zo zorgt het ene voor een strakke inrichting en het andere zorgt juist voor een wat knusse uitstraling.

Gordijnen

Iets anders wat echt voor een andere sfeer kan zorgen zijn gordijnen. Je denkt er misschien niet meteen aan maar gordijnen kunnen echt sfeer bepalend zijn. Zo is het al heel anders als je lange hangende gordijnen hebt of juist een strak rolgordijn. Daarnaast is het natuurlijk maar net wat je zelf handig vind. Zo kan een rolgordijn ook nog eens handig zijn tegen de zon terwijl een hangend gordijn hier wat minder handig voor is. Als je veel of grote ramen hebt zijn de gordijnen dus ook goed aanwezig. Denk daarom goed na over wat voor soort gordijn je gaat aanschaffen maar ook welke kleur er in je huis past.

Verf of behang

Kleur zegt natuurlijk ontzettend veel. Het is namelijk een hele andere sfeer of je nou in een wit/grijs huis binnen loopt of juist een gekleurd huis met allerlei kleuren. Daarnaast heb je natuurlijk lichte en donkere kleuren die allemaal weer een eigen sfeer creëren. Zo heb je de wat zachtere pastel kleuren die voor een wat liefelijke sfeer zorgen maar je het ook donkere harde kleuren dit voor een wat strakkere sfeer kunnen zorgen. Naast kleur kan je natuurlijk ook kiezen voor een leuk stuk behand. Er zijn tientallen soorten behang waarmee je je huis je thuis kan maken.

Ook interessant