Piet Boon ontwerpt grand café tropeninstituut

  NL   7 juli 2015 Bron: Architectenweb
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) vernieuwt zijn grand café. Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor het interieur en de inrichting. Het vernieuwde grand café, dat De Tropen' gaat heten, telt negentig zitplaatsen binnen en honderd zitplaatsen buiten op het ruime terras. Het terras grenst aan het Oosterpark, dat momenteel een renovatie ondergaat.

Daarbij worden onder meer de poorten geopend naar de binnentuin van het KIT. De Tropen wordt toegankelijk voor zowel bezoekers van het Tropenmuseum, dat in het gebouw is gehuisvest, als bezoekers vanuit het park.

Groen, werelds en historisch

Het interieurconcept en de inrichting van De Tropen door Studio Piet Boon blijft "dicht liggen bij de oorspronkelijke waarden van het monumentale pand", aldus de studio en het KIT in een gezamenlijk bericht: "groen, werelds en historisch". Het concept van Studio Piet Boon neemt de historische elementen van het pand in acht en zoekt een goede balans tussen het park, recreatie en het gebouw.

In het vernieuwde café wordt plek ingeruimd voor het tentoonstellen van objecten uit de collectie van het Tropenmuseum. Daarmee wordt de band met het museum benadrukt; tevens wordt hiermee de authenticiteit en schoonheid van de locatie geaccentueerd, verklaren Piet Boon en KIT.

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo