Architectuur

Passage to India

In de periode februari - april 2013 wenst Archipel vzw tijdens twee reizen een deel van het Indiaanse subcontinent bezoeken. Op het programma staan o.m de steden Mumbai, Delhi, Ahmedabad en Chandigarh. Omdat Archipel een idee wil hebben hoeveel mensen deze ontdekkingsreis willen delen, willen ze graag van jou horen of je denkt mee te gaan.

'Chandigarh was de aanzet voor de architecturale zoektocht van Archipel doorheen een deel van ‘het Indiase subcontinent’. Wat na die zoektocht blijft en beklijft, is het gevoel ‘essentie’ te hebben ontdekt. Architecturale, culturele en menselijke essentie. Het gevoel ook van: “Open your eyes! Look around you!” Een cultuurschok. Het wordt geen toeristische reis. Een belangrijk deel van onze tijd gaat naar steden die in reisgidsen niet of nauwelijks aan bod komen, zoals bv. Ahmedabad. Misschien wel het mooiste huis van Le Corbusier gezien daar.
We wandelen in verwondering doorheen een land met een geschiedenis, een wervelende massa, een hectische dynamiek, felle kleuren en geuren, schrijnende armoede naast wansmakelijke rijkdom, levend verleden en bevreemdende toekomst, verkeerschaos en lawaai. We komen in Mumbai en Delhi, Ahmedabad en Chandigarh, en we zien uiteraard de Taj Mahal. We zien zowel historische gebouwen als historisch modernisme en hedendaags werk. We zien werk van Le Corbusier, Louis Kahn, Charles Correa, Studio Mumbai, Balkrishna Doshi, Matharoo, Bimal Hasmukh Patel, Sir Edwin Lutyens, Raj Rewal, Joseph Allen Stein, Aditya Prakash... Te veel om te onthouden.
Maar vooral, we zien een wereld.'

Wim Supply

Voorlopig plant Archipel twee periodes, februari en april 2013, telkens als basis de reis binnen Indië en telkens met een uitbreiding van een 3-tal dagen naar Dhaka, Bangladesh voor zij die dat wensen. De uitbreiding naar Dhaka heeft als hoofddoel het bezoek aan het ‘opus magnum’ van Louis Kahn: het parlementscomplex.

Praktische info
Kostprijs voor beide periodes (voorlopige inschatting afhankelijk van het aantal deelnemers)

Indiareis zonder Dhaka op basis van een tweepersoonskamer: ± 2.850 € per persoon. Op basis van singlekamer: ± 3.150 € per persoon.
Indiareis met uitbreiding Dhaka: op basis van een tweepersoonskamer: ± 3.200 € per persoon. Op basis van singlekamer: ± 3.650 € per persoon.

Binnen de klassieke Archipelformule

Inbegrepen:
heenreis en terugreis, 4 binnenlandse vluchten (2 extra vluchten bij uitbreiding Dhaka)
Verplaatsingen, overnachtingen + ontbijt, toegang tot musea en gebouwen van het programma, de Archipelreisgids.Reisbijstandsverzekering.

Niet inbegrepen:
annulatieverzekering, middag- en avondmaaltijden, paspoortdocumenten en inreisvisa.

Meer praktische informatie vindt u op de website van Archipel vzw