Interieur

Pasen is terug!

Oude tradities en nationale feestdagen worden tegenwoordig door jong en oud in ere hersteld en weer volop gevierd. Pasen staat daarbij in het voorjaar met stip op de eerste plaats. Al maanden van tevoren liggen de paaseitjes in de schappen van de supermarkten en de paasdecoraties bij de warenhuizen. Volop keuze dus om je huis in paassfeer te brengen.

Maar ook ons 'winter'-interieur vraagt, zodra de eerste echte zonnestralen zich aandienen, om eens onderhanden genomen te worden. Een nieuw behangetje, een heerlijke relaxfauteuil of eindelijk eens die nieuwe eettafel met bijpassende, comfortabele eetkamerstoelen, om lekker lang te tafelen. Natuurlijk mogen kleurrijk tafeltextiel, servies en verse bloemen niet ontbreken. Op deze pagina laten we u twee aangeklede tafels zien en een aantal nieuwe snufjes op meubelgebied. Wordt u daardoor zo enthousiast en wilt u meer ideeën opdoen, dan kan dat in de woonmalls Villa ArenA in Amsterdam en Alexandrium III in Rotterdam, waar in april woonadvies gegeven wordt over de nieuwste trends in het interieur. Daarnaast zijn er ook feestelijk gedekte paastafels en gedecoreerde paasbomen te zien. Als u gaat, neem dan de bon mee op deze pagina. Dan krijgt u een setje van vier superleuke eierdoppen cadeau. Nu de croissants, de eitjes en de gasten nog en het ideale paasweekend kan beginnen.

Vrolijk en modern
Fotografisch behang is terug van weggeweest. Je haalt er echt het voorjaar mee in huis. Zo'n vrolijk aangeklede tafel met geel en appeltjesgroen is daarbij natuurlijk het einde. Het lijkt of je midden in de natuur zit te eten. De aluminium eettafel met wit kunststoffen blad en bijpassende stoelen zetten de juiste toon voor een moderne paassfeer. En let ook eens op de kale, knalroze paasboom van wilgentakken. Weer eens wat anders dan de traditionele met gele accessoires. Met knalgeel en lichtgroen als accentkleuren voor de tafeldecoraties krijg je een vrolijk en vooral fris gevoel. Voorjaarsbloeiers zoals narcissen passen er perfect bij. Vazen van gekleurd transparant glas zijn dit voorjaar favoriet. Het maakt niet uit of het echt, nep of van chocolade is, het ei staat symbool voor de traditionele paasdecoratie. Maar traditioneel wil zeker niet zeggen ouderwets, want met eieren kun je de hipste versieringen bedenken. Zet ze in een design eierdopje en combineer ze met gekleurd servies voor een vrolijk en stevig ontbijtje.