Nieuwbouw

Parkboulevard Rotterdam bereikt hoogste punt

Dura Vermeer Vastgoed, Dura Vermeer Bouw Rotterdam en MAB Development Nederland hebben op dinsdag 24 mei het hoogste punt van het project Parkboulevard aan de Vierhavensstraat in Rotterdam gevierd.
Parkboulevard omvat 25.000 m² winkelruimte en is het eerste plandeel van het project Dakpark Rotterdam dat de gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed gezamenlijk hebben ontwikkeld. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw Rotterdam en in september 2009 gestart. De oplevering is gepland in de tweede helft van 2011 en de opening wordt in november 2011 verwacht.

Parkboulevard

Parkboulevard is ‘een kilometer koopplezier’ aan de Vierhavensstraat. Bigshops Parkboulevard is een formule die staat voor grootschalige winkels op het gebied van wonen en vrije tijd met daarbij een grote supermarkt. In het plan is ook een parkeergarage voor ongeveer 750 auto’s opgenomen. Het grootste deel van de 25.000 m² winkelruimte is al verhuurd aan bekende filiaalbedrijven waaronder Albert Heijn, Woonexpress, Toys XL, Blokker Tuin, Kwantum, Jysk, Xenos, Bruynzeel, Action, Piet Kerkhof en Beter Bed. Aan het eind van dit jaar openen zij hun deuren aan de vernieuwde Vierhavensstraat.

Dakpark Rotterdam

Parkboulevard markeert ook de transformatie van het voormalige rangeerterrein in Delfshaven tot een nieuw stedelijk gebied waar Rotterdammers én hun gasten in een hoogwaardige en aantrekkelijke omgeving kunnen werken, winkelen en recreëren. Op het dak van Parkboulevard realiseert de gemeente Rotterdam een uniek park van 8 hectare, met de naam Dakpark Rotterdam.
Deze zomer wordt met de aanleg van het park begonnen. Dakpark Rotterdam is begin 2013 klaar. Het Dakpark is een van de projecten van Stadshavens Rotterdam.