Interieur

Outdoor- en interieurtrends op Sfeer 2015 in Gent

Outdoor- en interieurtrends op Sfeer 2015 in Gent
Sfeer, hét event voor interieur, tuin & zwembad in maart 2015, kondigt zich aan. Met inspirerende centrale thema’s als ‘De Watertuin’ en ‘Woon in sfeer’ wordt de bezoeker meegenomen op een ontdekkingstocht door 27 000 m² aan outdoor- en interieurtrends. De beurs vindt plaats van 14 tot en met 16 maart 2015 en van 20 tot en met 22 maart in Flanders Expo Gent.

De Watertuin

Op vakantie trekken mensen massaal naar zee of naar meren voor ontspanning. Ook in onze tuinen neemt water een steeds prominentere plaats in - in de vorm van een zwembad, zwemvijver, vijver of strakke waterpartij. De mogelijkheden zijn eindeloos en gaan van duur tot budgetvriendelijk. Zelfs een kleine waterbak met fontein zorgt al voor een serene sfeer in de buitenruimte. Op Sfeer tonen we de verschillende mogelijkheden van hoe water in een tuin kan worden geïntegreerd en hoe je tuinmeubels, verlichting, tuinhuizen, bloemen en planten, parasols,... combineert.

Outdoor- en interieurtrends op Sfeer 2015 in Gent

Dit jaar pakt Sfeer uit met een spectaculair openingspunt in het midden van hal 1. Een inspirerend groenparadijs en waterpunt dat zich, net zoals in een grootstad, precies in het hartje van de beurs bevindt.

Tuinwedstrijd jonge tuinarchitecten

Ook dit jaar pakken we uit met een tuinwedstrijd voor jonge tuinarchitecten. De opdracht luidde: ‘Creëer een stadstuin met water als hoofdrolspeler op 40 m². De beste vier voorstellen worden uitgevoerd op Sfeer. Drie tuinen worden verwezenlijkt in hal 4, terwijl de winnaar van de wedstrijd, Joke Vande Maele, haar project mag opstellen aan de ingang in Hal 1.

Woon in sfeer

Outdoor- en interieurtrends op Sfeer 2015 in GentDit jaar focust Hal 5 op ‘wonen’ in al zijn facetten en stijlen, van landelijk over design en van vintage tot strak modern. Het centrale thema ‘Woon in Sfeer’ biedt de bezoekers raad en inspiratie over onder meer:

  • raamdecoratie
  • verf
  • meubels
  • keukens
  • badkamers
  • vloeren
  • muurbekleding
  • accessoires
  • verlichting
  • ...

The walk of Sfeer

Ook de ingangszone van Sfeer wordt in vergelijking met vorige edities volledig omgegooid. Wat er allemaal te zien en te voelen valt in de ‘Walk of Sfeer’, blijft een verrassing!

En er is nog meer

Naast de vele exposanten voor tuinmeubels, zwembaden, jacuzzi’s, carports, serres en parasols focust Sfeer dit jaar op de betere tuininrichting die er voor zorgt dat elk tuintje er altijd piekfijn bijligt: tuinarchitecten, grasmachines, designtuinslangen, vlijmscherpe hegscharen, tuinverlichting, bomen, bloembollen enzovoort.

Outdoor- en interieurtrends op Sfeer 2015 in Gent

Om het shopgehalte nog te verhogen tijdens Sfeer zal een heuse boetiekzone vooraan hal 1 worden ingericht vol leuke shops die interieur- en tuinspullen verkopen om meteen mee te nemen naar huis. Drijvende kracht hierachter is Christophe Verbeke van PIET Moodshop, Gent. Hij treedt op als curator van deze hippe zone.

Wat is een beursbezoek zonder een lekker hapje of drankje? Zoals gewoonlijk voorziet Sfeer ook dit jaar inspirerende cateringpunten. Een daarvan wordt het Wood Garden Restaurant (hal 4): een houten setting met een stukje groen waar je tussen de planten en struiken geniet van de betere brasseriekeuken. Dit project wordt tot stand gebracht in samenwerking met meubelspecialist Ambroise Interiors, die de houten meubels voorziet.

Een andere leuke trekpleister is de pop-up koffiebar van MOOR&MOOR, het nieuwe koffieconcept van Gentenaar Yves De Moor. Hij serveert de lekkerste koffies en versnaperingen in een sfeervol decor in de Sfeer Butix in Hal 1.

Nadat de bezoekers inspiratie op de beurs hebben opgedaan, willen ze graag de theorie omzetten in de praktijk.

Nieuw dit jaar is het ‘Workshop Island’. Hier kun je terecht voor demo’s, workshops, lezingen en one-to-one advies op het vlak van kleur, materiaal, raamdecoratie, bloemschikken, groen, interieur,... Ook verschillende groepssessies zorgen voor genoeg trends en advies.

Kleurenspecialist Levis en ook room7 , het netwerk voor interieuradviseurs, nemen de workshops voor hun rekening.

Praktische info

DATA EN UREN
Zaterdag 14 maart 13.00 – 23.00 uur
Zondag 15 maart 10.00 – 18.30 uur
Maandag 16 maart 10.00 – 18.30 uur
Vrijdag 20 maart 13.00 – 23.00 uur
Zaterdag 21 maart 10.00 – 18.30 uur
Zondag 22 maart 10.00 – 18.30 uur

PLAATS
Flanders Expo, Maaltekouter 1 in 9051 Gent
SFEER vindt plaats in de hallen 1, 4 en 5
Ingang via Hal 1
Zaterdag 14 maart

Nacht van SFEER: feestelijke openingsavond
Open tot 23 uur

Vrijdag 20 maart
Nocturne: open tot 23 uur.

Ook interessant