Oras bant lood uit nieuwe generatie kranen

22 oktober 2013 Bron: RCA
Oras bant lood uit nieuwe generatie kranen
Met het nieuwe OPTIMA gamma brengt Oras de eerste loodvrije kranen in zijn gamma op de markt: een primeur voor Oras en een innovatie die kan tellen voor mens en milieu. Maar het gaat om meer. “We zullen waterkranen helemaal anders gaan beleven. Als een slimme hulp voor meer veiligheid, ecologie en gebruiksgemak. De Optima kranen zijn de herauten van die nieuwe beleving”, weet de Finse producent.

Kranen, daar hebben we net als veel andere installaties vroeger nooit veel bij stilgestaan. Je draaide eraan en er kwam water uit, punt. Vandaag leven we in een andere wereld. De nieuwe generatie kranen die Oras presenteert, dragen bij om echt verantwoord om te springen met water en energie. Iets wat ze in het ongerepte Finland van Oras al heel lang als natuurlijk beschouwen, en bij elke nieuwe ontwikkeling nog altijd de onbetwiste pioniers zijn. De filosofie draait om een vereniging van ecologie, veiligheid en subliem comfort.

Zo werd de combinatie van messing en lood decennialang onontbeerlijk geacht om kranen machinaal te kunnen vormgeven. Maar lood is niet bepaald de meest onschadelijke stof voor mens en natuur. Oras maakt daar nu definitief komaf mee in de Optima collectie keukenkranen en wastafelkranen. In plaats van lood wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde Eco brass, een mens- en milieuvriendelijke koper-zinklegering versterkt met silicone.

Oras 2727
2727

Nieuw tijdperk

“Het loodvrije is een belangrijk, maar slechts één aspect van een compleet nieuwe benadering van kranen”, zegt Kosta Kourtis directeur Benelux Oras. “Het warmwaterverbruik kan oplopen tot meer dan een derde van de energiekosten van het huishouden. Een slim kraanontwerp kan een heel verschil maken. Er komt een nieuw tijdperk aan waarbij heel goed is nagedacht over het ontwerp van elke kraan om perfect te zijn afgestemd op de specifieke functie in huis. En dat terwijl de prijzen betaalbaar blijven. Nooit eerder kreeg je zo veel voor een prijs in het middensegment.”

De blikvanger: de elektronische ‘smart’ keukenkraan

Deze keukenkraan heeft werkelijk aan alles gedacht. In de keuken wordt hij een onschatbare hulp volgens de Oras filosofie van ‘Easy, Eco & Safe’. Zo kan je via de sensor even handenvrij spoelen onder de hoge uitloop, zodat je met vuile handen de knoppen niet besmeurt: hygiënisch en gemakkelijk. De watertemperatuur kan je perfect controleren met de ring van easy-grip materiaal, en met de twee eveneens easy-grip hendels kan je die ingestelde temperatuur op elk moment kortstondig aanpassen. De temperatuurdisplay is voorzien van een warmwaterwaarschuwing, compleet veilig voor verbranden dus. Ondanks die geavanceerde functies en high-end elektronica blijft deze kraan eenvoudig te installeren, want alle technologie zit in de kraan zelf.

De designtopper

De ideale kraan voor de strakke, moderne keuken. De waterstroom en temperatuur worden aangepast met dezelfde hendel, die gedeeltelijk bestaat uit easy-grip materiaal. De grote ruimte onder de draaibare uitloop geeft ruimschoots plaats om te werken. De stijlvolle combinatie van chroom en donkergrijs past in elk hedendaags interieur.

Oras bant lood uit nieuwe generatie kranen

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo