Bedrijfsnieuws

Oranjewoud neemt Strukton over voor 168 miljoen euro

Ingenieursbureau Oranjewoud heeft overeenstemming bereikt met de NS over de overname van Strukton voor 168,1 miljoen euro. Oranjewoud zal de overname financieren uit eigen middelen, door geld te lenen en een aandelenuitgifte ter waarde van EUR80 miljoen, waarvan EUR25 miljoen direct geplaatst zal worden bij Project Holland Deelnemingen bv tegen een koers van EUR4,50 per aandeel.

De emissie van de overige EUR55 miljoen wordt begeleidt door Rabobank voor EUR40 miljoen en door Project Holland Fonds voor EUR15 miljoen.

Strukton zal niet worden geintegreerd door Oranjewoud en blijft apart functioneren. Ook zal de transactie, die naar verwachting in het derde kwartaal wordt afgerond, niet leiden tot een daling van de werkgelegenheid bij beide bedrijven.

Strukton behaalde in 2009 een winst van EUR0,8 miljoen op een omzet van EUR1,37 miljard.

Als gevolg van de overname gaat Oranjewoud zijn bedrijfsstructuur aanpassen en wordt een Raad van commissarissen ingesteld.

Bovendien wordt de aandeelhoudersbasis verbreedt. Op dit moment houdt Centric, volledig in handen van Oranjewoud- bestuursvoorzitter Gerard Sanderink, een belang van 90,42%. Aangezien Sanderink niet zal participeren in de aandelenemissie en zijn belang verwatert, wordt de liquiditeit en de free float van het aandeel vergroot.

Ook interessant


Build for Life