Optimale wastafel voor alle gebruikers

18 juli 2017 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Optimale wastafel voor alle gebruikers
Wanneer een wastafel door zowel rolstoelgebruikers als staande personen gebruikt wordt, kan dit voor een uitdaging zorgen. Beide stellen andere eisen aan de wastafel. Voor rolstoelgebruikers hangen wastafels vaak te hoog om zich te kunnen wassen en verzorgen. Een rolstoelgebruiker heeft meer beenruimte ónder de wastafel nodig, bijvoorbeeld voor de been- en voetsteunen. Maar een wastafel die geschikt is voor een rolstoelgebruiker is weer te laag voor personen die staan bij de wastafel. 

Handig in ruimtes met meerdere gebruikers

Handicare heeft een wastafelmodule ontwikkeld die het mogelijk maakt de wastafel in te stellen op een hoogte die prettig is voor de verschillende gebruikers: de optimale wastafel voor alle gebruikers. De wastafel kan met één hand in één beweging zowel naar beneden als naar voren gebracht worden, zodat de wastafel op een geschikte hoogte hangt en er voldoende beenruimte onder de wastafel beschikbaar is. Wanneer de wastafel nog verder naar beneden gebracht wordt, komt hij ook weer dichter bij de muur. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld jonge kinderen. Wanneer de wastafel in een hogere stand gezet wordt, is dit gemakkelijk voor verzorgers of langere gebruikers van dezelfde ruimte.

Handicare - Optimale wastafel voor alle gebruikers

Eenvoudige bediening

De wastafelmodule is eenvoudig te bedienen door middel van een hendel op de bovenzijde. Bij het ontwerp is uitgegaan van een zittende gebruiker, zodat deze het gewicht van zijn/haar armen kan gebruiken om de wastafel naar beneden te brengen. Dankzij de module kan de beschikbare ruimte optimaal benut worden en behoren grote ‘medische’ wastafels tot het verleden. 

De wastafelmodule is traploos in hoogte en diepte verstelbaar en is geschikt voor vrijwel iedere standaard wastafel met een vlakke achterzijde. De module wordt op de muur gemonteerd en geleverd in een neutrale kleur, wit. 

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo