Algemeen

Opmars online verkoop bouwmarktproducten

Eén op de drie consumenten die zich online oriënteren op producten voor in en om de woning, verwacht over 3 jaar online bouwmarktproducten aan te schaffen. In 2010 heeft slechts 8% van deze consumenten de producten via internet aangeschaft. De verwachtingen omtrent de online aanschaf van bouwmarktproducten zijn met name hoog voor elektrisch gereedschap. Dit blijkt uit het WoonOmnibus onderzoek van USP Marketing Consultancy (Team DHZ) dat begin januari is uitgevoerd onder ruim 500 consumenten.

Online verkoop bouwmarktproducten neemt komende 3 jaar sterk toe

In de WoonOmnibus van januari stond de online oriëntatie op producten voor in en om de woning centraal. Van de consumenten die zich in 2010 online hebben georiënteerd op de aanschaf van bouwmarktproducten, heeft 8% de producten ook daadwerkelijk online gekocht. Een stijging van de online verkoop zal als eerste merkbaar zijn onder de consumenten die de stap naar online oriëntatie reeds gemaakt hebben. Deze consumenten verwachten de komende jaren steeds meer bouwmarktproducten via internet aan te schaffen. Eén op de drie consumenten die zich online oriënteren op de aanschaf van producten voor in en om de woning, geeft aan over 3 jaar (zeer) waarschijnlijk online bouwmarktproducten aan te schaffen (33%).



Consumenten maken stap naar online aanschaf elektrisch gereedschap

Van de consumenten die zich in 2010 online hebben georiënteerd op de aanschaf van elektrisch gereedschap, geeft 60% aan over 3 jaar (zeer) waarschijnlijk online elektrisch gereedschap te kopen. De consumenten verwachten ook een stijging voor de online verkoop van kranen (42%), verlichting (30%), sanitair producten (27%) en raamdecoratie (22%), maar de geschatte toename in de online verkoop van elektrisch gereedschap is veruit het grootst.


Build for Life