Nieuwbouw

Opening Hof van Coevorden

Het nieuwe gemeentehuis ‘Hof van Coevorden’ in Coevorden wordt op donderdag 12 mei 2011 officieel geopend. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over de officiële opening. Op zaterdag 14 mei 2011 is de publieksopening. Die dag zijn er in en om het gebouw tal van activiteiten, zoals een gratis ontbijt in de stad beschikbaar gesteld door de Coevorder Handelsvereniging, kinderanimatie, een markt met als thema ‘Mooi Coevorden!’ en optredens van culturele verenigingen uit de gemeente op een podium op de Markt. Ook is de gemeente op zoek naar een stel dat op 14 mei als eerste en gratis wil trouwen in het Hof van Coevorden. De opening van Hof van Coevorden op 14 mei wordt een groot evenement waarbij nadrukkelijk de inwoners van de gemeente centraal staan.

Op zaterdag 14 mei 2011 is er van 9.00 tot 16.00 uur een programma in en om het Hof van Coevorden. Van 9.00 tot 10.00 uur organiseert en financiert de Coevorder Handelsvereniging een ontbijt op de Markt. Iedereen kan hier terecht voor een smakelijk begin van de dag. Aansluitend worden om 10.00 uur op het balkon van het Hof van Coevorden op muzikale wijze de deuren van het Hof van Coevorden geopend voor het publiek. Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in het Hof van Coevorden. De tijdscapsule wordt ‘ingemetseld’ en CQ Centrum voor de Kunsten verzorgt een doorlopend programma met workshops muziek spelen en zingen, dans, theater en beeldend. Ook zijn er optredens in de nieuwe theaterzaal en door het hele gebouw heen. Een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd lied wordt ter plekke ingestudeerd en uitgevoerd.

Markt Mooi Coevorden!

In het centrum van Coevorden is tijdens de publieksopening van 11.00 tot 16.00 uur een markt met als thema Mooi Coevorden! Doel van de markt is te laten zien hoe mooi onze gemeente is. Op de markt presenteren ondernemers en organisaties op het gebied van recreatie, toerisme, kunst, historie en streekproducten zich. Ondernemers en organisaties kunnen zich tot 15 april 2011 aanmelden voor de markt via www.coevorden.nl/opening.