Open Wervendag 2018: de bouw als bruistablet voor samenleving en steden

  BE   4 mei 2018 Bron: Vlaamse Confederatie Bouw
Open Wervendag 2018: de bouw als bruistablet voor samenleving en steden
Op zondag 6 mei organiseert de Confederatie Bouw voor de 12de keer Open Wervendag. Bouwbedrijven stellen dan hun werven open voor het grote publiek en plaatsen hun passie en vakmanschap in de kijker. Bezoekers krijgen exclusief en ťťnmalig de kans om de meest spectaculaire werven en de nieuwe trends te ontdekken.

Robert de MŻelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: ďWe leven milieubewuster, energiezuiniger, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. Maar waar we soms te weinig bij stilstaan, is dat onze bouwbedrijven dit mogelijk maken. Tijdens Open Wervendag ziet en beseft de bezoeker dit bouwvernuft.Ē

Fascinerende diversiteit en stadsvernieuwing

Zoals elk jaar is het aanbod zeer divers. Het omvat alle facetten van de bouwsector: woonzorgcentra, passiefbouw en energiepositieve woningen, een offshore windenergiepark, waterbouw kunstwerken, zwembaden, operatiekamers, zorghotels-en woonzorgcampussen en grootse nieuwe stadsontwikkeling en leven, ontspannen of studeren.

Ingrijpende en razendsnelle technologische vernieuwing

De bouw evolueert met een ongeziene snelheid. Alles wordt complexer, duurzamer, kwalitatiever en moet sneller en vooral veiliger. Gebouwen worden multifunctioneler en laten toe dat men op eenzelfde plaats kan wonen, werken en leven.

Nieuwe profielen

Om die evolutie bij te benen, is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent. De bouw zoekt vooral technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten, is er ook nood aan bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Denk daarbij aan, BIM- LEAN-specialisten, project- en werfleiders, calculatoren of business developers. Want ook dat is Open Wervendag: de bouw is en blijft een dynamische, veelzijdige en vooral toekomstgerichte werkgever.

Het volledige overzicht van de 150 werven vindt u op www.openwervendag.be

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo