Vastgoed

Op Nederlandse vastgoedmarkt liggen nog mooie kansen

Ondanks de kwakkelende vastgoedmarkt zijn er in Nederland nog mooie rendementen te maken. Dit stelt Robert Kohsiek, directeur Fund management van PingProperties. PingProperties heeft inderdaad een aantal aansprekende transacties gerealiseerd.

Zo nam de investment manager een kantorenportefeuille van ING over ter waarde van 150 miljoen euro en verkocht kantoorgebouw Het Boek voor 117,5 miljoen euro. Kortom: voor marktpartijen met toegang tot eigen vermogen zijn op dit moment aansprekende vastgoedbeleggingstransacties heel goed mogelijk. Volgens Kohsiek hebben er stevige afwaarderingen plaatsgevonden met als gevolg dat bied- en laatprijzen dichter bij elkaar zijn komen te liggen. De huidige markt is dan ook een markt om te kopen. PingProperties kan kopen dankzij korte lijnen naar verstrekkers van eigen vermogen. De investeerders zijn family offices en professionele vermogensbeheerders.

PingProperties heeft acht fondsen onder beheer en is daarnaast met Pronam verantwoordelijk voor het management van Atlas Arena Amsterdam. Gefocust wordt op core-gebouwen of -portefeuilles die een gerichte `value add-aanpak` nodig hebben.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt