Verbouwen

Ook Bouwunie zet schouders onder Renovatiepact

Bouwunie ondertekende dinsdag op vraag van het kabinet van Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, Annemie Turtelboom een engagementsverklaring waarin ze zich samen met 32 andere organisaties verbindt actief mee te werken aan de opmaak van een Renovatiepact. Dit pact heeft 2 doelstellingen. Het wil een coherent actieplan uitwerken dat op lange termijn een sterke verhoging betekent van de renovatiegraad van het Vlaams woningpatrimonium. En het wil de energieprestatie van de woningen optimaliseren tot het bijna-energieneutraal niveau.

De overheid faciliteert deze transformatie, Bouwunie zet er mee haar schouders onder zodat informatie, activiteiten en competenties worden gedeeld. De verhoging van de renovatiegraad en verbetering van energiezuinigheid van ons woningpatrimonium zal de economische activiteit van de brede bouwsector stimuleren met alle positieve gevolgen voor de werkgelegenheid en de economische groei. “De combinatie van de verbetering van de energiegraad van woningen die tegelijkertijd ook een extra impuls geeft aan de bouwsector, daar werkt Bouwunie graag aan mee”, zegt gedelegeerd Bestuurder Hilde Masschelein. “Al jaren informeren wij onze leden over energiezuinig bouwen en verbouwen dankzij onze energieconsulenten. Bovendien kan de bouwsector een extra impuls goed gebruiken aangezien de sector de voorbije jaren zware economische klappen heeft gekregen.”

Bouwunie zal actief en constructief meewerken aan verschillende werkgroepen waarvan de werkzaamheden tegen uiterlijk 30 juni 2015 moeten leiden tot een concreet actieplan voor een Renovatiepact. Daarna zal ze ook meehelpen aan de implementatie van dit pact.

Ook interessant