Architectuur

Ontwerp derde deel Highline New York bekend

In New York is het ontwerp van het derde deel van de 2,4 kilometer lange Highline-tuin gepresenteerd. Diller Scofidio + Renfro, landschapsarchitect James Corner Field Operations en de Nederlandse tuinontwerper Piet Oudolf transformeren de voormalige treinbrug in een groen gebied midden in het centrum van de wereldstad.

Na de opening van het eerste deel in 2009 en het tweede in juni vorig jaar is het derde deel van het tuinproject ontworpen. Dit deel loopt van West 30th Street naar West 34th Street en vormt het laatste onderdeel van de totale Highline vanaf Gansevoort Street.

Ook in het derde deel omvat grote ‘grasvelden’ met wildbloemen die dwars door het oude treinspoor groeien. Het looppad wordt deels gemaakt van witte vlonders, zodat de route opvalt tussen al het groen. Een deel van het pad wordt uitgevoerd in staal.

Langs het pad worden zitbanken, speelelementen voor kinderen en uitkijkpunten gerealiseerd. In het uitstulpsel van de Highline in West 30th Street komt een theaterplein dat omringd wordt door drie tribunes, of een algemeen plein met zitbanken.

Lees verder op Architectenweb.nl