Keukens

Ontdek de keukentrends voor 2024

Ontdek de keukentrends voor 2024
Wil jij de keuken verbouwen, heb je een nieuw huis aangekocht of ga je zelfs in een nieuwbouwhuis wonen in 2024? Dan ben je vast al aan het nadenken over de inrichting van jouw keuken. Een inzage in de komende trends kan hierbij goed helpen. Zo ben je op de hoogte van wat er gaat komen en kun je inspiratie opdoen. Een mooie keuken uitkiezen doe je slechts eens in de zoveel jaren, dus dit is hét moment om er écht wat van te maken.

Een fijne sfeer, maar functioneel

De eerste trend die in 2024 veel zal voorkomen is een sfeervolle keuken, die voorzien is van alle luxe. De zogenaamde woonkeuken wordt steeds populairder en dit zal zich door blijven zetten in 2024. Bij een woonkeuken staat het gezamenlijk benutten van de keuken centraal; het is dé plek om met zijn allen samen te komen. Een woonkeuken bestaat in veel gevallen uit het functionele gedeelte van de keuken, wat gepaard gaat met veel opbergruimte, alle keukenapparatuur die je nodig hebt, en natuurlijk een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat kopen is echt een aanrader wanneer je kiest voor een woonkeuken. Daarnaast is een woonkeuken ook vaak voorzien van een riante bar, waar je met het hele gezelschap aan kunt zitten. Eigenlijk heb je dan een woonkamer en keuken in een, waardoor je de ruimte efficiënt benut.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van duurzame natuurproducten is een ontwikkeling die al een langere tijd terug te zien is in de inrichting trends. Deze trend zet zich door in 2024: met name het gebruik van houttinten en metaal zal nog vaker voorkomen. De metalen accenten, waarvoor met name roestvrij staal, koper en zelfs goud gebruikt worden, zijn veel terug te zien in de keuken. Met dank aan de combinatie met verschillende soorten houttinten krijgt de keuken een sfeervolle en warme uitstraling. Op die manier wordt duurzaamheid, een chique uitstraling en een warm gevoel gecombineerd.

Kies voor een rustige of drukke keuken

In 2024 zullen twee uiteenlopende trends zich voordoen op het gebied van keukenontwerp: minimalisme en maximalisme. Minimalisme draait vooral om het creëren van een rustige uitstraling in de keuken. Dit kun je bereiken door strakke lijnen te gebruiken, (felle) kleuren te beperken en natuurlijk licht te maximaliseren. Aan de andere kant wordt een maximalistische keuken gekenmerkt door het gebruik van levendige kleuren en diverse decoratieve elementen, waardoor je van jouw keuken een waar kunstwerk kunt maken.

Ook interessant