Ventilatie

Ontdek Duco’s gezonde binnenwereld op bis 2013

Wie vandaag een huis (ver)bouwt, moet alles zo goed mogelijk luchtdicht maken. Dat wil zeggen dat alles perfect geïsoleerd moet worden en er geen kieren of naden te bespeuren mogen zijn. Op die manier wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt en dat heeft een positieve invloed op het E-peil van de woning.

Een goede evolutie, maar dat betekent ook dat een goed werkend ventilatiesysteem alleen maar aan belang wint. Ventileren is immers noodzakelijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen. Voldoende verse lucht is immers onontbeerlijk, zeker als je weet dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen!

Kiezen voor C of D ? C!

In de praktijk komt de keuze vaak neer op een ventilatiesysteem volgens systeem C of D. Het grote verschil situeert zich in de toevoer van de lucht. Bij systeem C wordt de verse lucht rechtstreeks naar binnen gebracht via discrete ventilatieroosters (= natuurlijk), bij systeem D moeten er een complexe en moeilijk te onderhouden toevoerkanalen aangelegd worden, die een potentiële broeihaard vormen voor schimmels en bacteriën (= mechanisch).

DUCO at HOME

Duco kiest daarom resoluut voor ventileren volgens systeem C. Onder de noemer DUCO at HOME, wordt er een gezonde binnenwereld gecreëerd. Zowel het Duco Comfort System en het DucoTronic System, twee natuurlijke ventilatiesystemen, ventileren op basis van CO2 –de ideale graadmeter voor een gezond binnenklimaat- en vochtigheid, zodat schimmels of vochtophoping geen kans krijgen.

bis 2013

Duco Ventilation & Sun Control stelt begin oktober op de BIS-beurs (hal 8, stand 8505) haar oplossingen voor die een gezond en comfortabel binnenklimaat garanderen. Aan de hand van enkele centrale thema’s op de stand, krijgt de bezoeker een eenvoudig inzicht in de wereld van natuurlijke ventilatie en zonwering.

Ook interessant