Algemeen

Onderzoek Cultureel erfgoed Nederland en Vlaanderen

De Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland neemt zich voor eind 2004 een deelconferentie te organiseren over het thema Cultureel Erfgoed.
Ter voorbereiding hiervan werd door deze Commissie een opdracht toegewezen aan Kleio nv heritage consultants om een inventariserend onderzoek uit te voeren dat organisaties en bestaande samenwerkingsvormen in Vlaanderen en Nederland in kaart brengt.

Dit onderzoek dient een beeld te schetsen van bestaande instellingen en organisaties, een overzicht te geven van samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke grensoverschrijdende projecten die de laatste vijf jaar tot stand kwamen, en een inventaris van knelpunten en mogelijke oplossingen.
Terzelfdertijd wordt een adressenlijst van relevante organisaties, overheden en periodieke publicaties aangemaakt.

Het onderzoek omvat het cultureel erfgoed in brede zin, met uitzondering van de volkscultuur, bibliotheken, archieven en dialecten.
In het onderzoek zal ruim aandacht besteed worden aan volgende terreinen :
- monumenten, landschappen, stads- en dorpsgezichten
- architectuur
- musea en roerend cultureel erfgoed
- industrieel en technisch erfgoed
- archeologisch erfgoed, militair erfgoed, maritiem erfgoed, etc.
Vlaamse en Nederlabndse organisaties, instellingen en personen die aan dit onderzoek willen meewerken kunnen een vragenlijst en nadere toelichtingen over het onderzoek downloaden van de website www.heritageconsultants.be (vanaf de webpagina “onze huidige activiteiten”).
Deze vragenlijsten (in MS-Word, WordPerfect en Acrobat.pdf bestanden) kunnen ook per elektronische post aan belangstellenden toegezonden worden.

Informatie bruikbaar voor het onderzoek kan bezorgd worden aan:
Kleio heritage consultants nv
Vredelaan 72
B-8500 Kortrijk
Met vragen over dit onderzoek kan men steeds terecht bij Kleio heritage consultants nv (vragen naar Dieter David of Adriaan Linters), tel. (+32)56.253373 of (+32)56.235972, fax (+32)56.255173, of via onze e-mail info@heritageconsultants.be
Build for Life