Meubelen

Oh Perché: veel meer dan een huis, een levensstijl (fotospecial)

Oh Perché: veel meer dan een huis, een levensstijl (fotospecial)
Wonen op de daken van Parijs? U droomt niet. Het is voortaan mogelijk om ‘hoog en droog’ te wonen en toch in de nabijheid te blijven van alle faciliteiten die een grootstad te bieden heeft. Architect Claude Ginsburger is de bedenker van de Oh Perché huizen die een tipje van de sluier lichten van wat wel eens een oplossing zou kunnen zijn voor het plaatsgebrek in grootsteden.

Bekijk de foto's, klik hier

De namen van de drie eerste huizen zijn Casa Cosy, L’Échappée Belle en Bulle Chic. Het zijn hedendaagse woningen die voor 80% uit hout bestaan, elk met een eigen architectuur. De grote ruimtes, afgewerkt met hoogwaardige materialen, krijgen veel lichtinval. De bewoner geniet daarnaast van privéterrassen en bij twee woningen ook van een tuin. De voorgevel van het gebouw alsook de gemeenschappelijke delen werden volledig gerestaureerd.

De nieuwe eigenaren zullen de look van hun stulpje ook kunnen laten evolueren door beroep te doen op een netwerk van leveranciers die Oh Perché! met veel zorg heeft uitgekozen.

Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché
Casa Cosy


Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché
L’Echappée Belle


Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché
Bulle Chic

Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché!

Marie’s Corner is de trotse partner van een groot immobiliënproject dat platte daken in de stad omtovert in woonruimte. Oh Perché! werd gelanceerd in juni 2018 en introduceert een gloednieuwe manier van wonen in de stad. De eerste drie huizen bestaan voor 80% uit hout en werden bovenop een kantoorgebouw in het 13de arrondissement van Parijs gebouwd. Deze pareltjes van bouwwerken zijn de eerste stappen in een project dat Europa wil veroveren.

Bekijk de foto's, klik hier

Deze toekomstgerichte aanpak is een kolfje naar de hand van Marie’s Corner, de Belgische meubelmaker die zich voortaan de officiële meubelleverancier van Oh Perché! mag noemen. De creaties van het Belgische huis maken zo deel uit van een stijlvolle en coherente omgeving, een ode aan een kwalitatieve levensstijl die de specialist van de tailor made zitbank hoog in het vaandel draagt.

Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché
De teams van Oh Perché! en van Marie’s Corner hebben nauw samengewerkt om de decoratie van het project te bedenken en te ontwikkelen. Na regelmatige uitwisselingen van ideeën hebben de partners uiteindelijk gekozen voor meubels die passen bij de filosofie van dit stedelijke woonproject. De inval van licht en de moderne, warme toetsen van het interieur speelden een rol in de selectie van de stoffen, de poten en de afwerking. De rode draad? Een harmonieus geheel creëren tussen de verschillende partners van Oh Perché!. De keuze viel al snel op de meest recente modellen van Marie’s Corner: Denver-F, Tennessee, Hill en Sonoma Lounge. Daarnaast kleden de outdoor modellen van het Belgische huis (Laguna, Santa Monica en Venice) de prachtige terrassen en tuinen van het project aan.

Marie’s Corner, bevoorrechte partner van Oh Perché

De modelwoning

De modelwoning die op 26 juni wordt voorgesteld is de perfecte weergave van waar het merk Oh Perché! precies voor staat. De officiële partners hebben het project nog meer glans gegeven: Marie’s Corner (zitbanken en meubels), Novum (3D-decoratiestukken), Dare to rug (met de hand getufte tapijten), Antoine Dupire (haute couture designer ambachtsman), Maison de Vacances (beddengoed en binnenhuisaccessoires) en Marianne Guedin (sfeerschepper).

Bekijk de foto's, klik hier

Marie’s Corner en de grote projecten

Marie’s Corner vierde in 2017 het 25-jarig bestaan en het nieuwe leidinggevende duo laat een frisse wind waaien. Het Belgische bedrijf slaagt er meer dan ooit in om een stempel te drukken op de design- en decoratiewereld. De Belgische specialist van de tailor made zitbank associeert zich bijvoorbeeld regelmatig met grote projecten. Zo zijn de meubelen van Marie’s Corner te bewonderen in het ClubHouse van golfclub “The National” (Sterrebeek), in het restaurant “Bon-bon”, in het hotel “Waldorf Astoria” in Berlijn, in het hotel “Le Lana” in Courchevel en nog vele andere.

Ook interessant