Objecten identificeren? 5 handige label soorten op een rij

15 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
Objecten identificeren? 5 handige label soorten op een rij
We weten wat je denkt: hoe uniek kan een label zijn? Als je een standaard vierkleurig, eenzijdig, vierkant gesneden label afbeeldt, kun je maar zoveel doen om het zowel aantrekkelijk als functioneel te maken voor een consument. Maar waar je waarschijnlijk niet aan denkt, is de verscheidenheid aan aanpasbare, gebruiksvriendelijke identificatielabels die aan populariteit winnen binnen verschillende marktsegmenten. Hieronder vind je hier vijf handige voorbeelden van die je kunt kopen op Nedelko.

Uitklap Labels

Uitklap Labels zijn labels die uitklapbaar zijn voor extra inhoud. Net als bij een droog afpelbaar label, worden uitvouwbare labels vaak gebruikt voor direct inwisselbare coupons of om extra exemplaren toe te voegen. Wat ze anders maakt, is dat ze zijn gemaakt van een enkel substraat dat vervolgens wordt gevouwen en gestapeld. Met behulp van een accordeon effect ontvouwt het label zich om een extra kopie te geven. Een uitvouwbaar etiket kan ook helemaal van de verpakking komen, maar in plaats van een ander etiket eronder te hebben, wordt een uitvouwbaar etiket gebruikt naast het primaire etiket dat op de container wordt gebruikt.

Hersluitlabels

Hersluit Labels zijn precies zoals ze klinken: dit is een label dat de verpakking waarop het wordt geleverd, opnieuw kan sluiten. Dit gebeurt meestal wanneer een opening van de verpakking of container onder het hersluit label wordt geplaatst. Reseal-labels bestaan al een tijdje, maar dit is een labeltype dat de afgelopen jaren zeker in populariteit is toegenomen. Ze zijn de perfecte keuze voor het toevoegen van gemak en functionaliteit aan een multifunctioneel product. Voorbeelden van producten die gebruik maken van hersluit labels zijn vleeswaren, snacks of verschillende soorten gebruiksklare doekjes.

Droog afpelbare labels

Dry peel-labels zijn een soort label dat kan worden verwijderd en uit de productverpakking kan worden verwijderd. Een lijm wordt gebruikt om het label tijdelijk op zijn plaats te houden, maar is beperkt genoeg om het label gemakkelijk af te pellen. Droog afpelbare labels worden vaak gebruikt voor direct inwisselbare coupons op het moment van aankoop of om extra exemplaren te verstrekken. Een ander uniek kenmerk van dry peel-labels is dat er een ander label onder kan worden geplaatst, dus als ze worden verwijderd, blijft er nog inhoud op de verpakking achter.

Speciale gestanste labels

Etiketten met een unieke vorm of omtrek zijn meestal speciale gestanste etiketten. Deze worden vaak gebruikt om de uniciteit van het label te laten zien, of het nu voor branding of andere esthetische doeleinden is. Speciale gestanste labels zijn ook handig bij het werken met een unieke containervorm, verpakkingstype of labelpaneel. Speciale stansvormen kunnen ook worden gebruikt voor interieurdoeleinden of voor labels met een verwijderbaar label erin.

Prime-labels

Prime-labels verwijzen naar het primaire label op je verpakking. Dit bestaat meestal uit het label met je merk of product vooraan en in het midden. Wat maakt deze labels zo bijzonder? Op een primair etiket kunnen verschillende verbeteringen worden aangebracht om ze te laten opvallen tussen de rest van je verpakking. Primaire labels kunnen bijvoorbeeld foliestempels, matte en glanzende afwerkingen, voelbare vernis, bedrukking op de achterkant, speciale coatings en allerlei andere speciale kenmerken hebben om de aantrekkelijkheid van je verpakking te vergroten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo