Nieuwbouw

OVG levert Laurenshof in Rotterdam op

OVG heeft het binnenstedelijke project Laurenshof in het Laurenskwartier in Rotterdam opgeleverd. Het project bestaat uit een nieuwbouwkantoor van circa 15.000 m2, een woontoren met 124 appartementen, 1600 m2 winkels/horeca, een herontwikkeling van 2800 m2 en een parkeergarage van 264 plaatsen.

Laurenshof is een complexe binnenstedelijke herontwikkeling door OVG Projectontwikkeling van het voormalig KPN-complex aan de Botersloot in Rotterdam. Het project is een ontwerp van Kollhoff architecten en Rapp + Rapp. De realisatie van de Laurenshof geeft invulling aan de door de gemeente aangewezen sterlocaties in de stad.

Het nieuwbouwkantoor is gekocht door de Gemeente Rotterdam en is het nieuwe onderkomen van Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De verhuizing van SoZaWe past in de wens van het College om meer woningen op centrumlocaties te realiseren en meer gemeentelijke diensten in de binnenstad te huisvesten. De woontoren is volledig door Direct Wonen aangekocht. De herontwikkelde kantoren zijn sinds 2007 in gebruik door de Stichting Ouderen Huisvesting Rotterdam. Het horeca gedeelte is verkocht aan twee particuliere beleggers. SNS heeft een deel van de projectfinanciering verzorgd. Bij de verkoop van de commerciële ruimten werd OVG geadviseerd door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en Remmers Retail.