Buitenschrijnwerk

Nu nog meer sfeer en comfort op het terras

RENSON® lanceerde begin dit jaar de stijlvolle en comfortabele terrasoverkapping Lagune®: een sfeervolle buitenruimte voor alle seizoenen zonder last van regen, wind of overmatig zonlicht en beslist een meerwaarde voor elke horecazaak – extra comfort en extra business. RENSON® verbetert vandaag het comfort van deze Lagune® nog verder dankzij een geïntegreerde verlichting en verwarming.

De stijlvolle Lagune® van RENSON® bestaat uit een gepatenteerde aluminium constructie met een geïntegreerde windvaste, waterdichte, maar lichtdoorlatende dakzonwering, die geopend of gesloten kan worden. De Lagune® combineert een ingenieus geleidingssysteem met rits en een innovatief spansysteem, waardoor het doek windvast en strak zit in iedere positie. Het neerslagwater dat op het doek terecht komt, wordt via watergeleidingskanalen naar een regenpijp in de verticale pijlers van de structuur afgevoerd, zelfs als de doekzonwering niet volledig gesloten is.

Het systeem kan bovendien met windvaste screens aan zijkant en/of voorzijde voorzien worden. Dankzij een geïntegreerde gesloten driehoeksoplossing kan de ruimte dan gedeeltelijk afgesloten worden, zodat een beschermende cocoon kan worden gevormd, zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt. Je behoudt immers steeds het zicht naar buiten, dankzij het gedeeltelijke doorzicht van de screens en de ‘vensters’, die samen met de screens op en neer bewegen. Deze screens zijn beschikbaar in een zeer uitgebreid kleurengamma. Voor een hotel, restaurant of brasserie kunnen deze screens, indien gewenst, ook met het logo van de zaak bedrukt worden.

Geïntegreerde verlichting en verwarming

Vandaag breidt RENSON® de mogelijkheden van zijn Lagune® verder uit met een geïntegreerde sfeervolle LED verlichting en verwarming. De LED verlichting wordt geïntegreerd in de liggers van de Rooffix en is beschikbaar in koud en warm licht, afhankelijk van de sfeer die u wenst te creëren. Daar deze verlichting ook als kit verkrijgbaar is, kan deze ook perfect in een reeds geïnstalleerde Lagune® geïntegreerd worden.

Naast een optimale verlichting is ook warmte niet onbelangrijk. Daarom ontwikkelde RENSON® een elegante designbalk, die afhankelijk van de grootte van de Lagune® voorzien wordt van 1 of meerdere verwarmingselementen. De stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling binnen de Lagune® met een minimum aan warmteverlies. Dit element kan aan de voorbalk of onderaan de kast van de Rooffix® gemonteerd worden, waarbij de gewenste hellingshoek traploos ingesteld kan worden. Zelfs de kabels kunnen mooi en eenvoudig geïntegreerd worden in de Lagune®. Deze designbalk kan eveneens voorzien worden van geïntegreerde luidsprekers.

Zowel de verlichting als de verwarming zijn Somfy® IO- gestuurd en kunnen dus perfect draadloos bediend worden met de afstandsbediening van de Lagune®.

Dankzij deze terrasoverkapping kan een terras elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruikt worden. En dat het hele jaar door: vanaf de eerste lentezon, tijdens de broeierig hete dagen in de zomer en zelfs op koudere dagen in de herfst of winter. Kortom: een extra sfeervolle ruimte voor alle seizoenen. Bovendien kan een hotel, restaurant of brasserie dankzij deze Lagune® meer klanten tegelijk ontvangen, d.w.z. extra business.